Még válságos Carbera állapota

Csak kevés jó hí­rrel szolgálhatunk a vasárnap súlyosan megsérült szupermotossal, a spanyol Jorge Nestor Cabrerával kapcsolatban. A lábán ugyan sikeres műtétet hajtottak végre, de még mindig nem tudják, hogy milyen fejsérüléseket szenvedett el.

 

 

A vb Osztrák Nagydí­ján durva balesetet elszenvedett pilóta bal lábán szerda délelőtt sikeres í­nszalag műtétet hajtottak végre, mí­g az orvosok stabilizálni tudták a motoros állapotát, amiért már nincs közvetlen életveszélyben. Ennek ellenére semmi alapvető változás nem történt a yamahás motorossal kapcsolatban. Még mindig mesterséges kómában tartják és egyelőre még mindig nem tudják, hogy mennyire sérült meg az agya. Nestor Cabrera fejének a hátsó részén a hatalmas ütéstől kialakult egy vérömleny, amely miatt nem lehet megállapí­tani, hogy milyen sérülésről is lehet szó. Egyébként a gyógyszerekkel elért mesterséges kóma is gátolja a minél hatékonyabb diagnosztizálást. Egyszerűen a grazi kórház specialistái csak találgatnak, hogy vajon milyen fej- és agyi sérülései lehetnek a szupermotosnak. Az orvosok abban reménykednek, hogy minél hamarabb csökken a vérömleny mérete és azt követően már sokkal többet fognak tudni a sérülések mikéntjéről és mértékéről.

Nestor Cabrera súlyos balesete miatt pedig megint felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint nem megfelelő a szupermoto vb-n a biztonság és az orvosi ellátás, mí­g sokak szerint a vb-t rendező Youthstream csak nagyon megkésve tájékoztatott a vasárnap súlyosan megsérült motorosok valós állapotáról.