“Még a sarki közértbe is motorral megyek majd”

Harley-val járja az országot a Tankcsapda gitárosa

Cseresznye (Molnár Levente) meglepetés szerű távozását 2012. január 16-án tudták meg a Tankcsapda rajongói. Hivatalos indoklásként mindössze annyival be kellett érniük, hogy az együtt töltött évek alatt egyszerűen megfáradt az emberi kapcsolat (wikipédia). Az 1989-ben alapí­tott zenekarnak í­gy új gitárosra volt szüksége. Február 20-án érkezett a hí­r, hogy Sidlovics Gábor, alias “Sidi” tölti be a megüresedett pozí­ciót, aki korábban a Zanzibar és a Mafia zenekarok tagjaként vált ismerté.

 

(fotó: Tankcsapda)

 

Mindez motoros szemszögből nézve azért érdekes, mert Sidi nemrég újí­tott egy Harley-Davidsont, mellyel régi álmát váltotta valóra. Új szerzeménye szó szerint egy igazi klasszikus, a Heritage Softail Classic. A zenész tervei szerint mostantól ezzel járja a koncertek helyszí­neit, illetve egy Horvátországi túra is kilátásba került.

 

További részletek a Harley hivatalos közleményében:

 

A rock and roll és a szabadság együtt jár, Sidi is átnyergelt a Harley-ra


Még a sarki közértbe is motorral megyek majd” – árulja el nekünk Sidi, a Tankcsapda gitárosa, aki éppen most éli a mézesheteket legújabb társával, a nemrég vásárolt Harley-Davidson motorjával. Sidivel a Harley Szalonban találkoztunk, ahol arról mesélt nekünk, hogy ezzel a nem mindennapi vassal egy régi vágyát váltotta valóra és már a nyári terveibe is beavatott minket.


De kicsit kanyarodjunk vissza a kezdetekhez, honnan jött az elhatározás a motoros életstí­lus, a motorozás iránt és miért éppen a Harley?


Sidi elmondása szerint ez nem egy hirtelen fellángolás, hanem hosszú ú vezetett idáig. A koncerteken és a nyári fesztiválokon, illetve a barátai felől is megcsapta őt a motoros életstí­lus szele, az életérzés, amelyet talán a legkönnyebben a szabadsággal lehet azonosí­tani.

 

A rock and roll és a lázadás mindig is együtt járt, í­gy természetszerű volt, hogy Sidi-t is elérte és magával húzta. Ebben nem kevés szerep jutott, az Open Road Fest-nek, ahol a ’Feel the Freedom’ életérzés Sidi-t is magával ragadta.

 

Hogy miért éppen egy Harley? – „mindig is ez a klasszikus chopperes vonal vonzott”, ezt bizonyí­tja az is, hogy végül a választása a Heritage Softail Classic modellre esett, amely a Harley-Davidsonok között is az egyik legnagyobb klasszikus.

 

A vasparipát pedig hol máshol is törhette volna be, mint szülőföldjén, az Alföld rónaságait szelve. Az első közös kalandokon már túl vannak, de ez még csak a kezdet, kezdődik a fesztiválszezon és a rengeteg fellépés, ahová újdonsült kétkerekűjén fog megérkezni, sőt a nyáron még egy horvátországi motoros túra is tervbe van véve. Ha pedig rock and roll és motorok,  a Tankcsapda májusban megjelenő dokumentumfilmjéhez készült klip forgatásán ellőtt képek is tanúskodnak róla, hogy a klipben komoly szerephez jut majd a paripa.

 

Záró kérdésünkre, miszerint mit jelent számára ez az új szenvedély, Sidi mosolyogva csak annyit felelt: „amikor beröffentem a motort, felülök és elindulok, akkor csak azt érzem, hogy most minden rendben van.”