Ma indulnak az önkéntes mentőmotorosok

Karitatív szolgálat – fizetés nélkül

Június 18-ától ismét számíthatunk a Balaton környékén a mentőmotorosok segítségére. A korábbi évek megszokott rendjéhez képest most több változás is van. A motoros mentés karitatív formában zajlik, fizetés nélkül dolgoznak a srácok. Mostantól már nemcsak a motorok, de a szervezés is alapítványi, ez egy jóval önállóbb működési forma, de pl. az üzemanyagköltséget továbbra is az OMSZ állja.

Újdonság, hogy eddig csak péntek-szombat-vasárnap futott a balatoni motor, 2021-ben sokkal több szolgálat lesz, a terv a folyamatos jelenlét. Míg eddig csak egy mentőtiszti motor volt a Balatonon szolgálatban, most lesz egy ápoló egység is, elsőre a Balázs-t és a CiLi-t fogják munkára, illetve tartaléknak ott áll mellettük a régi Pan European, ha előbbiekkel bármi baj lenne.

Ahogy korábban is, a Balatonvilágosi Autópálya-mérnökség fogadta be a mentőmotorosokat, azaz itt lesz a telephely és a szállás is. A motorokat három megye irányítása is mozgathatja (Veszprém, Fejér és Somogy).

„Azért akartunk a nagyon szűkös határidők ellenére mindenképpen elindulni most pénteken, mert ez az első hétvége, amikor már nincs iskola. Így várhatóan óriási tömeg lesz. Aminek előszele egyébként már ma is érződött. Fontos, hogy a követelmények szigorából nem engedünk semmit, sőt. A speciális szakmai és vezetéstechnikai vizsga kötelező, és további képzéseket is szeretnénk. Tény, hogy nagy elhivatottság kell ehhez a projekthez, de bízhatunk benne, hogy a srácokban megvan. Augusztus 31-ig terv szerint mindenképpen itt vagyunk, és vigyázzuk a nyaralókat. De több évre tervezünk.”