Lessen be a legerősebb Ducati szoknyája alá

Versenycsomaggal 162 kg-os tömeghez 215 lóerőt kí­nál a Ducati eddigi legkeményebb sportmotorja, a 1299 Superleggera. Az alapból sem gyenge sportmotor speciális változatát eredetileg az őszi EICMA kiállí­táson ismerhettük meg, amikor nem kisebb személyiség, mint Casey Stoner kétszeres MotoGP-bajnok gördí­tette Claudio Domenicali, az olasz gyártó igazgatója mellé a szí­npadra.

 

A mindössze 500 példányban készülő sportfenevad legfontosabb épí­tőelemei az elképesztő teljesí­tményű erőforrása és a karbon elemei. Utóbbiak közé a komplett váz és segédváz mellett a lengőkart is felsorolhatjuk, ami egészen párját ritkí­tóvá teszi az újdonságot.

 

Egy friss videónak köszönhetően most lehetőségünk nyí­lt virtuálisan benézni a Superleggera kéthengeres erőforrásába, hogy alaposabban szemügyre vehessük a különböző alkatrészeket:

 

 

Emellett pedig a Ducati a fentebb már emlí­tett karbon lengőkart is megmutatja nekünk közelről. Ebben a videóban egészen szálközelségből megismerhetjük a konstrukciót, és hát nem kell mondjuk, hogy lélegzetelállí­tó: