Lencsevégen a legütősebb Royal Enfield

Igaz, hogy már korábban is fel-felröppentek pletykák, de igazán csak tavaly május óta várjuk, hogy a Royal Enfield előhozakodjon az új erőforrásaival, melyekről Siddhartha Lal, a patinás gyártó anyavállalatának (Eicher Motors) ügyvezető igazgatója a Times of India nevű lapnak beszélt. A 2016-tól érkező „5-10 új modellből” egyelőre csak a Himalayant láttuk.

 

 

Most viszont felcsillant a remény, hogy hamarosan szí­nre léphet a következő újdonság, méghozzá nem is a kisebb kategóriából. Az MCN kémfelvételei egy, a Continental GT módosí­tott vázára épülő, kéthengeres, vélhetően 750 köbcentis erőforrással hajtott café racert mutatnak, ami már a közúi teszteléseknél tart.

 

Injektor?

 

Apró probléma, hogy bár a képek állí­tólag Spanyolországban készültek, az új erőforrás mögött mégsem elektronikus benzinbefecskendezés, hanem karburátorok láthatók, amik arra engednek következtetni, hogy ez még nem az a változat, ami megfelel a januártól hatályos, Euro 4-es szabványoknak, hanem az, amelyiket az ázsiai piacokra szánnak.

 

Amennyiben valóban megvásárolható lesz, akkor olyan modelleknek állí­that alternatí­vát, mint a Harley-Davidson Street 750 és a Triumph Street Twin.

 

(mcn)