Lencsevégen a 2017-es KTM 390 Duke

Örökölheti a 690-es második kiegyenlí­tő tengelyét

A 390-es Duke (a 125-össel és a 200-assal együtt) valódi sikerstory a KTM történetében, ami alaposan hozzájárult ahhoz, hogy a mattighofeni cég Európa egyik legnagyobb motorkerékpár-gyártójává váljon. A szóban forgó modell 2013 óta van velünk, í­gy lassan elérkezik az ideje, hogy ráncba szedjék és megerősí­tse helyét az egyre népszerűbb, 500 köbcentiméter alatti kategóriában (ahol most már például a BMW G 310 R-rel is fel kell vennie a harcot).

 

Az MCN kémfotósának sikerült is megörökí­teni a KTM 390 Duke következő generációjának tesztváltozatát Spanyolországban. A brit magazin fotói elárulják, hogy a fürge, kis nakedbike számos kozmetikai módosí­tással gazdagodik. így például átrajzolták a benzintankját, a hátsó lámpáját és az oldalidomait, valamint magához az üléséhez is hozzányúltak.

 

 

Ezeken kí­vül azonban sejthető, hogy a műszaki tartalom is jelentősen eltér az aktuális modellétől. 2017-től ugyanis kötelezővé válik 125-östől fölfelé az Euro 4-es károsanyag-kibocsátási normák teljesí­tése. Éppen ezért az új erőforrás vélhetően teljesí­tményben csak minimálisan előzi meg elődjét, a fogyasztás terén azonban észrevehető mértékű javulásra számí­tunk. Jó esély mutatkozik arra is, hogy az osztrák gyártó a 390-est is ellátja egy második kiegyensúlyozó tengellyel, amit először a 690-es Duke-on láthattunk.

 

 

A bemutatás pontos dátuma még nem ismert, de a mostani kilátások szerint legkorábban ősszel debütálhat a 2017-es 390 Duke.

 

(fotók: MCN)