Lencsevégen a 2017-es KTM 390 Duke

Minden jel arra utal, hogy tovább már nem szeretnék halogatni a KTM-nél az egyik legnépszerűbb modell, a 390 Duke felfrissí­tését. Olyannyira, hogy az új változatot nemrég lencsevégre is kapták és a kémfotó alapján úgy fest, külsőleg jóformán lehetetlen lesz összetéveszteni az aktuálissal.

 

Ami garantáltan legelőször megragadja a tekinteteket, az a kettéosztott fényszóró. A szó szerint fellebbentett lepel alatt készült fényképen emellett könnyen kiszúrhatók még a szögletesebbre faragott idomok, amik agresszí­vebbé tették a népszerű nakedbike karakterét.

 

Az egész motorból sugárzik, hogy a KTM-nél igyekeznek az egyre népesebb Duke-palettának egységes arcot faragni.

A következő nagy újdonság, az új váznyúlvány, ami a jelenlegivel ellentétben nem fixen, hanem csavarokkal rögzí­tett. Maga a váz érintetlennek tűnik, csakúgy, mint a lengővilla és a hátsó kerék.

 

Bizakodásra adhat okot, hogy az új 390-es látszólag készen áll az utcai használatra. Valószí­nű tehát, hogy már nem kell sokat várni a hivatalos bemutatójára. Jóformán biztosra vehető, hogy az őszi szalonokra (Intermot, EICMA) időzí­tik a mattighofeniek a hivatalos leleplezést. Addig viszont még számí­tunk néhány további kémfotóra.

 

(auto.ndtv.com)