Lekerült a lepel a Yamaha legújabb csupaszgépéről

Bemutatkozott az MT-25

Igaznak bizonyultak azok a találgatások, amik a mostani hétvégre várták a Yamaha legújabb nakedbike-jának bemutatóját. A japán gyártó az MT-25-ösről az Indonéziában tartott Biker Street Night Party-n rántotta le a leplet.

Az YZF-R25-ös alapjaira épülő modell főbb stí­lusjegyeit tekintve megegyezik az MT család többi tagjával. Erejét egy 249 köbcentiméteres, sorkettes, nyolcszelepes blokk szolgáltatja. A folyadékhűtéses egység 36 lóerőt és 22,6 Nm nyomatékot képes kipréselni magából. Előbbit 12 000, utóbbit 10 000/perces fordulatszám mellett. Ezt a teljesí­tményt egy hatfokozatú váltó továbbí­tja a hátsó keréknek.

A menetkészen 165 kg-os modell ideális ingázónak tűnik. A 14 literes üzemanyagtartálya vélhetően tisztes távolságok megtételét teszi lehetővé.

Az még mindig találgatások tárgyát képzi, hogy vajon az Európába és Észak-Amerikába érkező, YZF-R3 alapjaira épülő kivitel mikor és milyen néven mutatkozik be. Utóbbiról nemrég szavazást indí­tottunk, amin egyelőre az MT-03 áll győzelemre.

 

íme egy videó az Yamaha MT-25-ösről: