Legkülönlegesebb átépí­tő kit Honda CBR600RR-hez

Egy kisebb lakás árába kerül a Honda CBR600RR-hez gyártott Vyrus Moto2 átépí­tő szett. És ez olcsónak számí­t.

A Vyrus motorjai 50-50% százalékban tartalmaznak mérnöki csúcsteljesí­tményt és művészetet. Igaz ez a Vyrus 986 M2 névre hallgató Moto2 versenymotorra is, ami csodával határos módon elérhetővé vált.
Az olasz cég különleges vázairól és függőcsapszeges első felfüggesztéseiről hí­res – ezeket természetesen a 982 M2 is megkapta.

 

 

Tehát alkottak egy Moto2-es versenymotort, ami elméletileg kész arra, hogy a rajthoz álljon a világbajnokságon. Szénszálas önhordó váz, különleges első futómű és kormányzás, és egy sereg GP-szintű elektronikai kiegészí­tő dí­sziti. Azonban nem valószí­nű, hogy valaha versenypályán lássunk egy ilyen gépet. Ezek főleg a tulajdonosaik garázsában töltik idejük nagy részét.

 

 

Egy ilyen versenymotor 55 000 Euróba kerül, ami körülbelül 16,5 millió forintnak felel meg. Ez Moto2 versenymotor szinten nagyon alacsony ár. Az utcai változathoz 25 000 eurós áron lehet hozzájutni (7,5 millió forint), mí­g az átépí­tő kitet 16 900 euróért (kb. 5 millió forint) forgalmazzák – igaz, ez utóbbihoz szükség van egy Honda CBR600RR-re is, donornak. Még ez utóbbi is horror tétel, de talán még a legolcsóbb módja annak, hogy az ember egy ilyen különlegességet tudjon a garázsában – elvégre szinte csak a blokkra van szükség, illetve olyan apróságokra, mint kezelőszervek, markolatok, lánszett, ülésszivacs, stb…