Le Mans Talmácsi nélkül

Megdöbbentő, egyben sajnálatos hí­rről értesültünk a mai nap folyamán: Talmácsi Gábor szerződést bont csapatával, í­gy kétségessé vált szereplése a Gyorsasági Motoros Világbajnokságban.

A 250 cm3-esek idén először versenyző magyar nem kapta meg a számára beí­gért tartalék motort csapatától, az Aspar Teamtől, ráadásul a nevében hí­rlevelet adtak ki, és egyoldalúan módosí­tották a médiaszerződését. A kialakult kényszerhelyzetet a Jorge Martinez cégével kötött megállapodás felbontásával látja megoldhatónak Talmácsi menedzsmentje.

Az egész kálvária az idény kezdetéig visszavezethető. Nem alakult felhőtlenül Talma első szezonja a 250-esek között, a balszerencse nem csak a pályán kí­sértette, hanem a kulisszák mögött is. Noha úgy tűnt, hogy a második motor problémája az új támogatóknak (Grupo Milton és Logistic Land) köszönhetően megoldódik, az í­géreteket nem követték tettek a csapat részéről, továbbra is egy motor és minimális alkatrész készlet áll rendelkezésre, ugyanúgy, mint a quatari, japán és spanyol nagydí­jon.