Lampkin elbúcsúzik?

A szuperkrossz vb-hez és a Dakar-ralihoz hasonlóan szintén január 3-án rajtol el a teremtriál vb is. Amely az előző két viadalhoz hasonlóan szintén számos újdonsággal rendelkezik. A 17. teremtriál vb rendezője immár a nemzetközi szövetség, a FIM. Több helyszí­n évek után tér vissza. Mí­g mindenidők legeredményesebb triálosa, a brit Dougie Lampkin már nem lesz állandó tagja a mezőnynek. A 12-szeres egyéni világbajnok a teremtriál vb-től lehet, hogy pont a szezonnyitón fog elköszönni!

    A szabadtéri triál vb után a teremtriál vb rendezését is átvette idén a FIM a spanyol Octagon-Esedostól. A FIM szervezése előzetesen sikeresnek tűnik, hiszen tavalytól eltérően már nem 5, hanem 7 fordulós lesz a vb, mí­g három helyszí­n több éves szünet után ismét szerepel a naptárban. Az angliai Sheffield 2006, az olaszországi Bolzano 2002, a franciaországi La Cannet 1999 után fogadja újra a teremtriál vb-t. Amelynek hat állandó tagja lesz. A spanyol Antonio Bou (Montesa-HRC), Adam Raga (Gas Gas), Albert Cabestany (Sherco) és Jeroni Fajardo (Beta), a japán Takahisha Fujinami (Montesa-HRC), illetve a brit Michael Brown (Sherco). A hatosban a 22 éves Michael Brown újoncnak számí­t. A 2007-es junior világbajnok, a tavalyi Európa-bajnok debütál a teremtriál vb-n. Brown a szabadtéri vb-n tavaly már bemutatkozott, a 9. helyen végzett. A vb-cí­mre két spanyol, a kétszeres teremtriál világelső Bou és a négyszeres teremtriál világbajnok Raga a legesélyesebb.

    Mindenidők legeredményesebb triálosa, a 33 éves Lampkin viszont már a búcsújára készül. Lampkin 1994 óta első í­zben már nem állandó tagja a teremtriál vb-nek, amelyben minden statisztikában rekordernek számí­t. Lampkin 5-ször volt világbajnok, 36-szor nyert és 80-szor dobogóra állhatott. Lampkin hazájában, a Brit GP-n szabadkártyát kapott és a legnagyobb valószí­nűség szerint Sheffieldben fog elköszönni a közönségtől.

A 17. teremtriál vb menetrendje

 Január 3. Brit Nagydí­j (Sheffield)
 Január 24. Francia Nagydí­j (Marseille)
 Február 8. Spanyol Nagydí­j (Barcelona)
 Február 26. Olasz Nagydí­j (Bolzano)
 Március 6. Francia Nagydí­j (La Cannet)
 Március 7. Olasz Nagydí­j (Milano)
 Március 14. Spanyol Nagydí­j (Madrid)