Kunmadaras Extrémfesztivál

A kunmadarasi dragsport jövőre lesz húszéves. Nagy idő ez egy sportág történetében. Láttuk a születését, a kezdeti lépéseket, majd megszülettek az aszfaltcsí­k első sztárjai, Fucskó Tamás, Belme József, Orgoványi György. Volt itt minden, voltak óriási csaták, hatalmas emberi gesztusok, könnyeztető sporttörténetek, harc és szolidaritás, hajnalig tartó bulik.

 

 

Aztán jött a második vonal Papp Lászlóval, Tóth Zoltánnal, megszületett az első 7-es magyar idő és a hazai pályarekord, volt itt Európa-bajnoki futam, rakétaautó és rakétamotor, jöttek versenyzők a kontinens minden szegletéből, olaszok, csehek, szlovákok, norvégok, jöttek képviselők az európai dragszövetségből, meglátogatták Kunmadarast Santa Pod pápái. Volt itt olyan rajt, ami romba döntötte a teljes indí­tókaput és lyukat égetett a kifeszí­tett molinókba. A dragsport nyitó- és záróeseménye formálisan Kunmadarashoz kötődött, a sportág fénykorában hatezernél is több ember fordult itt meg egy-egy eseményen…

 

A teljes anyagot a Motorrevü legfrissebb számában olvashatja (megjelenés 2016.08.24.)! A lapot keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő! Akcióinkról ezen a linken tájékozódhat!