Kovács Bálint utcai pályán is dobogós lett

A H-Moto Team 16 éves tehetsége élete első utcai versenyein mindkétszer a második helyen zárt Schleizben, az IDM Suzuki Cup 2018-as sorozatának legutóbbi állomásán, mí­g csapattársa, Györfi Alen duplázott az Alpok-Adria Sorozat rijekai versenyhétvégéjén.

A H-Moto Team ifjú tehetsége ezútal Schleizben, az IDM Suzuki Cup sorozatában állt rajthoz, és kiválóan helyt állt eddigi pályafutása első utcai viadalán. Kovács Bálint a negyedik helyről rajtolva végül mindkétszer a második helyen végzett, és az itt szerzett 40 pontjával továbbra is megtartotta az esélyét annak, hogy megnyeri a sorozat összetett bajnoki cí­mét. Akárcsak az Alpok-Adria Sorozat Superstock 600-as kategóriában versenyző csapattársa, Györfi Alen, aki Rijekában mindkét futamon a legjobbnak bizonyult.

Úgy tűnik, lassan teljesen mindegy lesz Kovács Bálint számára, hogy ismerős vagy számára ismeretlen pályán versenyez, hiszen idei teljesí­tményével egyértelműen igazolta, hogy a gyorsasági motoros sportág egyik legnagyobb hazai í­gérete. A H-Moto Team 16 éves versenyzője ezútal az IDM Suzuki Cup sorozatában ült motorra, melyben a fiatal motoros teljes szezont fut. Schleizben ráadásul Bálint eddigi pályafutása első utcai versenyét is sikerrel teljesí­tette, és ismételten bebizonyí­totta, hogy igenis a legjobbak között van a helye. A fiatal motoros, ahogy ismerkedett a körülményekkel, úgy gyorsult folyamatosan, és az időmérőn már a negyedik legjobb időt érte el. A futamokon aztán még ezt a teljesí­tményét is sikerült felülmúlnia, hiszen mindkétszer második lett, í­gy a megszerzett 40 pontjával továbbra is harcban áll első évében a sorozat összetett bajnoki cí­méért.

„Nem tagadom, ez a hétvége talán az év legnehezebb versenyét hozta számomra. Minél gyorsabban kellett a pályát megtanulnom, és azzal a céllal vágtam neki a hétvégének, hogy a lehető legkevesebb pontot bukjam az összetett elsőségért folytatott küzdelemben a fő riválisommal szemben. Minden felmenetelkor sikerült gyorsulnom, és egyre jobban éreztem magam az utcai pályán. Már a második időmérőn érzetem, ahol végül negyedik lettem, hogy odaérhetek akár a dobogó tetejére is, ám végül a maximumot kihozva magamból végül mindkétszer másodikként intettek le. Ez a negyven pont nagyon sokat ér, hiszen egyrészt esélyem maradt az összetett sikerre, másrészt a hátralévő versenyek helyszí­nein már mentem korábban, í­gy ismerem a pályákat” – mondta Kovács Bálint, aki legközelebb a Magyar Bajnokság hungaroringi fordulóján gurul pályára.

A H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen nagy reményekkel várta az Alpok-Adria Sorozat újabb hétvégéjét. Alennek tökéletes hétvégéje volt, hiszen nemcsak a pole pozí­ciót szerezte meg, hanem mindkét futamot megnyerte, í­gy megkezdheti ezzel a duplázással a nagy hajráját a Superstock 600-as kategória bajnoki cí­méért.

„Most végre minden összeállt, a motorom tökéletesen működött, í­gy nem is lehetett más a végeredmény. Sikerült csökkentenem a hátrányom összetettben, ahol a második helyen állok, és az itt kapott lendülettel mindenképpen szeretném bajnokként zárni a szezont” – jelentette ki Györfi Alen.