Kovács Bálint nem állhat rajthoz a hétvégi futamon

A hősök bizony tényleg köztünk járnak, ugyanis a H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint annak ellenére is rajthoz akart állni a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) hétvégi, Navarrában rendezendő futamán, hogy némi túlzással nincs egy ép testrésze sem. A 20 éves motoros nem véletlenül vállalta volna a kockázatot, ugyanis reális esélye van megnyerni az Open 1000 kategóriában az összetett bajnoki címet, azaz ő lehetne az első magyar gyorsasági motoros, aki spanyol bajnoki címet szerez. Az orvosok azonban úgy döntöttek, hogy törött lábbal és kézzel, frissen műtött vállal nem engedik rajthoz állni.

Sajnos a 20 éves versenyző megint bukott az edzőmotorjával, aminek következtében leszakadt a válla, azaz az úgynevezett AC vállficam és a tartószalagok elszakadása lett a motorozás vége. Azonnal megműtötték még a múlt hét keddjén, és a remekül sikerült műtétet követően mindenki bízott abban, hogy végre megfordul a szerencse, és Bálint még így is elutazik Navarrába, ahol „óvatos motorozással” megpróbál annyi pontot szerezni, hogy megmaradjon az esélye a bajnoki címre.

A múlt keddi műtéttől számított hatodik héten távolítják el Bálint vállából a beépített fémeket, addig gyógytorna és a Fit4Race speciális edzései folytatódnak a számára, hogy még akár – szerencsés esetben – az utolsó fordulókon harcba tudjon szállni akár még a bajnoki címért is.

„Nagyon sajnálom, ami történt, hiszen jól haladt a rehabilitációm, ám az első, kispályás motorozásnál, ahol egyébként sem a lábam, sem a kezem nem fájt, ismételtem elestem. A vállam tönkrement és megműtötték. Ezzel végleg eldőlt, hogy a hétvégén nem lehetek ott Navarrában. Hogy mikorra épülök fel? Nos, ezek után nem merek időpontot mondani, ez attól függ, hogy a sélt részek miként reagálnak majd a gyógytornára és a rehabilitációs munkára. Egy biztos, hat hétig, a fémek a vállamból való kivételéig kizárólag gyógytornázhatok, még a kerékpározás is tilos, nemhogy a motorozás. Úgy gondolom, ha mindent az előírások alapján csinálok, akkor az októberi spanyol futamokon már visszatérhetek a pályára. Nem tagadom, a lelkemnek nem tett jót ez az egész, hiszen jó esélyem volt a bajnoki címre, ám ez most hirtelen nagyon messze került tőlem. De hiszek abban, hogy jövőre újra száz százalékosan képes leszek harcba szállni érte” – fogalmazott  Bálint.