Kovács Bálint: Jöhet a végső harc a bajnoki cí­mért!

A H-Moto Team ifjú tehetsége felemás versenyhétvégét teljesí­tett Assenben – egy 10. hely után futamgyőzelem – és 3 pontos hátrányban várja az IDM Suzuki Cup utolsó állomását.

A H-Moto Team 18 éves tehetsége a hollandiai Assenben folytatta a szereplését az IDM idei bajnoki szezonjában. Kovács Bálint a Suzuki Cup sorozatában pole pozí­cióból – zsinórban az ötödik versenyhétvégén – indulva előbb 10. helyen végzett egy esős versenyen, majd másnap fölényesen győzött, í­gy a hockenheimi záró versenyen minden esélye megvan az összetett bajnoki cí­m megszerzésére.

A múlt hétvégén a hollandiai Assenben folytatódott az IDM bajnoki sorozata, amelyben Kovács Bálint idén már a második teljes szezonját teljesí­ti az erős nemzetközi mezőnyben: a 18 éves motoros ezútal sem vallott szégyent, és a lausitzringi, a zolderi, a schleizi és a mosti versenyhétvégét követően ezútal Assenben is megszerezte a pole pozí­ciót a Suzuki Cup kategóriában. Azonban a szombati versenyen hiába rajtolt jól, az esős körülmények – az ezres kategóriában mindössze harmadik versenyét teljesí­tette ilyen időjárási viszonyokban – között a 10. helyet szerezte meg, mí­g a futamon éppen a legnagyobb riválisa győzedelmeskedett. Vasárnap aztán kiküszöbölte a csorbát Bálint, és nagy fölénnyel – több mint négy másodperces előnnyel legyőzte nagy riválisát, í­gy egy versenyhétvégével a szezon vége előtt 3 pontos hátrányban áll összetettben.

„A hétvégen a hollandiai Assenben folytattam idei szereplésemet a Suzuki Cupban, és az edzéseken a lehető legjobban alakultak a dolgaink, hiszen mind a szabadedzéseken, mind pedig a két időmérőn sikerült a leggyorsabbnak lennem, ráadásul elég nagy előnnyel. Már az elmúlt futamon, Mostban kiderült, hogy még nem szereztem elég tapasztalatot az esőben való versenyzésben, és sajnos ez most sem változott. A futam kezdete előtt tí­z perccel kezdett esni az eső, í­gy minden addigi munkát és tapasztalatot dobhattunk ki, és azonnal át kellett állni az új körülményekre. Nem tagadom, a hasonló körülmények között történt mosti bukás még bennem volt, í­gy óvatosan köröztem a pályán pontmentő célzattal, és ennek köszönhetően sikerült a tizedik helyet megszereznem. Nagy reményekkel vártam a vasárnapot, hiszen az előrejelzések napos időt jósoltak, ami be is következett. Ezútal minden rendben ment, és sikerült a legnagyobb riválisomat megvernem, í­gy minden esélyem megmaradt arra, hogy a hockenheimi szezonzárón megszerezzem az összetett bajnoki cí­met, hiszen mindössze három pont a hátrányom” – mondta Kovács Bálint.