Kovács Bálint dupla dobogóval kezdte az IDM Suzuki Cup sorozatát

Kovács Bálint a Suzuki Cup sorozatában áll rajthoz, ahol a pole pozí­ció megszerzését követően mindkét futamon a harmadik helyen zárt. Csapattársa, a 16 éves Kakuszi ídám a Supersport 300 kategóriában dupla pontszerzéssel mutatkozott be a német bajnokságban.

Eljött a várva várt pillanat: a múlt hétvégén Lausitzringen elkezdődött az IDM bajnoki sorozat, ahol ezútal már két versenyzővel van ott a rajtrácson a H-Moto Team. Kovács Bálint remekelt az edzéseken, ugyanis megnyerte mindkét időmérőt, í­gy a pole pozí­cióból várhatta a rajtot. Noha mindkét futamon végig ott volt a legszűkebb élmezőnyben, győznie nem sikerült, ám a két harmadik helyével egyáltalán nem kell szégyenkeznie, főleg annak ismeretében, hogy tavaly az idény legrosszabb versenyhétvégéjét hagyta ezen a helyszí­nen maga mögött.

„Úgy érzem, főleg a tavalyi nullázást követően, hogy eredmény szempontjából nem zártam sikertelen hétvégét, hiszen az alapcélomat, hogy mindkétszer dobogóra álljak Lausitzringen, azt teljesí­tettem. A szabadedzéseken többféle beállí­tást is kipróbáltunk, és végül annyira beletaláltunk, hogy mindkét időmérőn első lettem, azaz pole pozí­cióból indulhattam a futamokon. A szombati futamon nem volt szerencsém, hiszen a verseny felétől váltókar nélkül mentem, ráadásul emiatt a vállam is bedurrant, í­gy a bal kanyarokat alig tudtam bevenni. Ennek ellenére harmadik lettem, akárcsak vasárnap egy teljesen zökkenőmentes futamon. Egy biztos, ha harcban akarok lenni a bajnoki cí­mért rengeteget kell még dolgozni, és úgy vélem, a beállí­tások mellett a kanyartechnikámon kell legfőképpen javí­tanom” – mondta Kovács Bálint.

Csapattársa, a hungaroringi magyar bajnoki futamon második hellyel indí­tó Kakuszi ídám szintén rajthoz állt Lausitzringen a Supersport 300 kategóriában, és a nagy létszámú, erős mezőnyben végül abszolú nem vallott szégyent. A 16 éves motoros edzésről edzésre gyorsult, az időmérőn a 15. rajtpozí­ciót szerezte meg, mí­g a versenyeket előrébb lépve mindkétszer a 13. helyen zárt, azaz 6 bajnoki ponttal nyitott pályafutása első IDM-es versenyhétvégéjén.