Kovács Bálint bizakodva várja a következő futamot

A lehető legeredményesebben kezdte meg, és a köridők alapján legalább ilyen szinten folytatta a 2021-es szezont a H-Moto Team élversenyzője. Kovács Bálint a cseh New2Project csapat vadonatúj Yamaha R1-esének nyergében két napon keresztül tesztelt azon a navarrai pályán, ahol május 15-16-án áll ismét rajthoz a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriájában. A mostani edzéseknek köszönhetően minden esély megvan arra, hogy a jerezi kettős győzelem után ismét ott legyen a legjobbak között.

Bálint máris 14 pontos előnyre tett szert összetettben. A 19 éves motoros igencsak bizakodva várja a május 15-16-i navarrai folytatást. Mindez nem véletlen, hisz Bálint éppen Navarrában tesztelt két napon keresztül, és az ott elért köridők alapján a lehető legpozitívabban várhatja az ESBK következő versenyhétvégéjét.

Mondhatni, megtaláltuk a tökéletes alapot a folytatásra, a szabadedzéseken már csak a finomításokon lesz a hangsúly. A legjobb köridőm nagyon közel van a tavalyi dobogósok idejéhez, így nem titkolom, igencsak bizakodva várom a navarrai versenyhétvégét” – mondta Bálint.