Kovács Bálint az Andalúz bajnokság futamain áll rajthoz

A H-Moto Team élversenyzője számára méltó befejezése lesz az idei csonka szezonnak, hogy előbb az Andalúz, majd egy hét múlva a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) zárófutamain vesz részt. Kovács Bálint ezúttal is a NEW2Project csapat pilótájaként áll majd rajthoz a két jerezi hétvégén, ahol természetesen a pontszerzés a célja a 19 éves versenyzőnek.

Úgy tűnik a koronavírus-járvány és különböző problémák – önhibáján kívül nem tudott rajthoz állni a Le Mans-i 24 órás endurance vb-futamon – ellenére mégis a 2020-as csonka versenyszezon lesz az egyik legsikeresebb idénye Kovács Bálintnak. A H-Moto Team élversenyzője ugyanis élete első Superbike szezonjában az élen zárta a pontversenyt az Alpok Adria Sorozatban, míg a Cseh Nemzeti Bajnokságban az összetett második helyén végzett cseh csapata, a New2Project versenyzőjeként. Az eredményes szereplésnek köszönhetően a csehek egy újabb szintet lépnek az előttünk álló két hétvégén Bálinttal, aki előbb az Andalúz, majd jövő héten a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) zárófutamain áll rajthoz.

A 19 éves versenyző már Jerezben van, ahol a hétvégén az idén már annyi sikert hozó Yamaha R1-es nyergében az Andalúz Bajnokság Open 1000-es kategóriában mutatkozik be.