Kovács Bálint 2022-ben teljes idényt teljesít az Endurance vb-n

Noha idén felemás szezont hagyott maga mögött Kovács Bálint, ám amíg nem sérült meg, addig olyan teljesítményt nyújtott, amire a nemzetközi élmezőny is felfigyelt. Ennek most meglett az eredménye, ugyanis a lengyel Wójcik Racing Team szerződtette a H-Moto Team motorosát az Endurance-világbajnokság teljes 2022-es idényére.

Ennél szebb karácsonyi ajándékot vélhetően nem is tudott volna elképzelni Kovács Bálint. A H-Moto Team élversenyzője ugyanis egy teljes szezonra szóló vb-szereplést talált a csapat képletes fenyőfája alatt. Bálintot az a lengyel Wójcik Racing Team szerződtette le a 2022-es Endurance-világbajnokságra, amelynek színeiben idén egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott a legendás Le Mans-i 24 óráson:  Bálint a távot Artur Wielebskivel párban teljesítette, ráadásul a kategóriájukban a TOP 10-ben végeztek. Jövőre tehát minimum három 24 órás (Le Mans, Spa, Bol d’Or), valamint egy nyolcórás vb-futamon (Suzuka) indul majd – még nincs végleges versenynaptár – a H-Moto Team versenyzője, aki a sportág történetének első magyar versenyzője, aki a hosszútávú-világbajnokságon egy teljes idényt teljesíthet.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen a pályafutásom egyik csúcsa lehet a 2022-es szezon. Azt már az idei, Le Mans-i verseny után tudtam, hogy a Wójcik Racing Team szívesen dolgozna velem tovább, hiszen mindenben megtaláltuk a közös hangot, és úgy érzem, nekem is sikerült bizonyítanom. Sajnos idén már nem tudtam indulni más vb-futamon a sérülésem miatt, de titkon bíztam a folytatásban. Az első pillanattól kezdve otthon éreztem magam a csapatban, az a profizmus, amivel itt találkoztam, egyszerűen lenyűgöző. Az Endurance-vb-n a világ élmezőnyéhez tartozó motorosok versenyeznek, így igazán ki kell hoznom magamból a maximumot, ha ebben a mezőnyben is eredményes szeretnék lenni. A felkészülésem jól halad, a vállam és a kezem erősítése jól áll, így minden adva lesz ahhoz, hogy éljek ezzel a nagy lehetőséggel” – mondta Bálint.

A Wójcik Racing Team nem titkolja, a magyar motoros Le Mans-ban nyújtott teljesítménye döntő volt abban, hogy 2022-ben a csapat teljesjogú tagja lesz az Endurance-világbajnokságon.