Kompresszoros modellen dolgozhat a Honda

A Kawasaki 2014-ben alkotta meg a kompresszoros H2-est és a kizárólag versenypályára szánt csúcsváltozatát, a H2R-t (teszt itt). A különleges sportmotorok azóta egy újabb taggal, a H2 Carbonnal gazdagodtak, melynek egyediségét a szénszálas erősí­tésű műanyagból készült idomai fokozzák.

 

Az elmúlt időszakban több olyan hí­r is felröppent már, ami más gyártóknál is kilátásba helyezi a feltöltéses erőforrások alkalmazását. Ezek között voltak kevésbé hihetőek, és voltak egészen meggyőzőek is, mint például a Suzuki Recursion.

 

Az MCN magazin most megszerzett néhány tervet, amikből a brit lapnál arra következtetnek, hogy a Honda is fejlesztheti a kompresszoros modelljét. A blokk oldalán látható furcsa szerkezet volna a feltöltő, ami plusz levegőt juttat az égéstérbe, ez aztán több üzemanyaggal együtt elégve jelentős teljesí­tménynövekedést eredményezhet.

 

Terveken a kompresszoros modell (a képek nagyí­thatók)

 

Hogy mi lesz ebből, és megszületik-e egyáltalán ez a modell, azt most még nem tudni, de mindenesetre jó volna látni még egy kompresszoros tí­pust a piacon.

 

(MCN)