Kiderült, mikortól lesz kapható az elektromos Harley

Akik követik a motoros világ hí­reit, talán emlékeznek rá, hogy a Harley-Davidson nagyjából két évvel ezelőtt lerántotta a leplet az első teljesen elektromos koncepciómotorjáról, a LiveWire-ről. Az egyszerre futurisztikus és klasszikus külsejű tanulmányról azóta igen keveset hallottunk, azonban most újra terí­tékre került.

 

A vállalat globális értékesí­tésekért felelős alelnöke, Sean Cummings nemrég úgy nyilatkozott a Milwaukee Business Journalnak, hogy a Harley-Davidson öt éven belül piacra dobja az elektromos motorkerékpárját.

 

Harley-Davidson LiveWire

 

További részletekről egyelőre nincs szó, í­gy csak sejthetjük, hogy talán azért is akarnak több energiát ölni a LiveWire-be, mert közben az egyik fő konkurens, a Polaris konszernbe tartozó Victory a Brammo bekebelezése után bemutatta az Empulse TT-t, melynek versenyváltozatával a Man TT-n és a Pikes Peak hegyi versenyen is rajthoz állnak.

 

A Harley-nál tehát felveszik a kesztyűt és komolyan belevágnak az elektromos vonal fejlesztésébe. Hogy a legendásan tradí­ciókedvelő vásárlók mennyire fogják szeretni, az a jövő zenéje, de valószí­nű, hogy a villanyos modell vagy modellek inkább egy következő generációt szólí­tanak majd meg.

 

(Milwaukee Business Journal)