Kiderült, mikor érkezik a Royal Enfield túraendurója

Már nem kell rá sokat várni

Mint ismeretes, a Royal Enfield igen merész döntést hozott és egy eddig teljesen idegen területre lépett. A patinás vállalat egy igazi túraenduró modellel készül előállni. A Himalayan névre keresztelt újdonsággal kapcsolatban korábban már számos kémfelvétel (linkek itt) megjelent, amiken részben nyomon követhettük a fejlesztés folyamatát.

 

Kép: Motoroids

 

Annyi már biztosra vehető, hogy a terepezésre is alkalmas világjáróban egy teljesen új, 410 köbcentiméteres blokk fog dolgozni, ami nagyjából 28 lóerő és 32 Nm nyomaték leadására lesz képes. A motor mellett a Himalayan váza is friss fejlesztés. A konstrukciót a Royal Enfield által korábban megvásárolt Harris Performance készí­tette. A brit vállalat egy dupla bölcsővázat álmodott meg, amihez oldaldobozok rögzí­tésére alkalmas váznyúlvány kapcsolódik.

 

Mindeddig nagy kérdés volt, hogy vajon mikor mutatkozik be hivatalosan a szóban forgó túraenduró. Most úgy tűnik, hogy a Zigweels-nek sikerült kiderí­teni a választ. Az indiai lap belső forrásokra hivatkozva úgy értesült, a Himalayanról még idén, várhatóan novemberben lekerül a lepel.