Kiderült a Harley-Davidson LiveWire ára

Az EICMA shown már láthatta a közönség a Harley-Davidson LiveWire-t, de ekkor még nem közölt a gyártó technikai részleteket.

Ez az amerikai gyártó első elektromos motorja, amely elérhető lesz a nagyközönség számára is. Tegnap leplezték le a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n a környezetbarát gépet. A LiveWire motorkerékpár nagy teljesí­tményű elektromos meghajtással, inspiráló formatervezéssel és mobiltelefonos összeköttetéssel a Harley-Davidson jövőjét vetí­ti előre. A motor teljesí­tménye felvillanyozó motorozási élményt kí­nál a tapasztalt motorosok számára, ugyanakkor a tengelykapcsoló nélküli hajtáslánc segí­tségével a kezdő motorosok is könnyen megszokhatják a jármű kezelését.

A gép 3,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órás sebességre, a motor nyomatékának 100 százalékát azonnal a hátsó kerékre juttatja szí­jhajtás segí­tségével. Terheléstől függően a hatótáv elérheti a 177 kilométeres hatótávot, az akkumulátoroknak köszönhetően. A H-D Connect alkalmazásból megszerezhető információk elárulják az akkumulátor pontos töltöttségi szintjét és az adott töltéssel még megtehető kilométereket is. Továbbá jelez az applikáció, hogy hol parkol a motorunk, és figyelmeztetéseket küld a motoros okostelefonjára, ha esetleg valaki megpiszkálná. A modell kétféleképpen tölthető, egy kábelszett segí­tségével, ami bármely hagyományos aljzatra csatlakoztatható, ha viszont a tulaj gyorsabban szeretné az aksikat maximumra tölteni, választhat nyilvános töltőállomást is. A motor ára 27 860 euró, ez itthoni ífával kicsivel több, mint 11 millió forintot jelent.