Kettős BMW győzelem


    Szeptember 21-én, a Német Cross Country bajnokság (GCC) hatodik, utolsó előtti, schweinfurti fordulóján a BMW Motorrad Motorsport csapat kettős győzelmet aratott az XCPro csoportban.  A bajorok gyári versenyzője Simo Kirssi első, mí­g csapattársa Bert Meyer a dobogó második fokára állhatott a két órás, felhőszakadással kí­sért futamon.

   

    A BMW G 450 X modellel indult páros azzal a céllal érkezett Észak-Bajorországba, hogy minél több pontot szerezzen a rivális francia, Cyrille Coulon-nal szemben, aki csupán öt ponttal van lemaradva a bajnokságban Kirssi-től. A csapat hétvégi célkitűzése, hogy erős pozí­cióból induljon a GCC döntőjén, í­gy teljesült.

    Már röviddel a verseny kezdete után Kirssi és Meyer átvette a vezetést, majd szinte végig a mezőny élén haladva, a futam végére több, mint két perces előnnyel ért célba a két BMW-s versenyző. A második helyért Meyer, Steffen Albrecht-el küzdött meg, de végül a mezőnyben és a bajnoki tabellán is elfoglalta a második helyet. A GCC bajnokság utolsó futamára október 4-én, Schefflenz-ben kerül sor.

    Simo Kirssi a futam után elégedetten nyilatkozott: „Ez a verseny most nagyon jól sikerült. Igen motiváltnak éreztem magam, és a kanyarhibámat eltekintve, végig jól mentem. A pálya kialakí­tása nagyon igényes volt, pont olyan, amilyet szeretek. A verseny felétől inkább a biztonságos motorozásra törekedtem és szerencsére a motor is végig megbí­zhatóan működött” – emelte ki a versenyző.

    Bert Meyer: „Ez a verseny az elejétől fogva remekül ment nekem. Steffen-nel csatáztunk is egy jót, amiből szerencsére végül én kerültem ki győztesen. A verseny alatt pedig G 450 X végig fantasztikusan működött” – mondta el Meyer.

    A hétvége érdekessége továbbá, hogy Juho Kirssi (Simo öccse és egyben szerelője is) a XCSport 2 osztályban futamgyőztes lett, szintén egy G 450 X nyergében.

XCPro csoport eredmények

1. Simo Kirssi (FIN), BMW Motorrad Motorsport, 26 kör

2. Bert Meyer (GER), BMW Motorrad Motorsport, 26 kör

3. Steffen Albrecht (GER), Yamaha, 26 kör

4. Angus Heidecke (GER), Kawasaki, 26 kör

5. Joakim Ljunggren (SWE), Husaberg, 26 kör

6. Erik Mueller, (GER), Kawasaki, 26 kör

7. Cyrille Coulon (FRA), Yamaha, 25 kör

8. Thomas Guenther (GER), Husaberg, 25 kör

9. Falko Karbautzki (GER), KTM, 25 kör

10. Nils Hagen (GER), KTM, 23 kör