Keressük Magyarország legjobb robogósát!

14 évestől 70 évesig minden korosztály képviselte magát a Szegeden induló II. Sava-Putoline Robogó Roadshow-n, de azért ez az esemény mégiscsak a legfiatalabb motorosok bulija.

Épp ez a cél vezérelte a főszervező Gombolai Attilát a Moped 91 Kft.-től. „Egy olyan rendezvénysorozatot akartunk létrehozni, ami kifejezetten a kismotorosoknak, robogósoknak szól, akiket rendszerint nem szólí­tanak meg a motorosfesztiválok, -találkozók.” Számí­tásuk bevált, és a tavalyi siker után idén is megrendezik az ötfordulós Robogó Roadshow-t. A tét nem kicsi, hiszen az egyes helyszí­nek győztesei a budapesti záró rendezvényen mérhetik össze az erejüket, ahol kiderül, ki Magyarország legügyesebb robogósa. A győztes jutalma a dicsőség mellett egy szett Sava gumiabroncs, egy Putoline ajándékcsomag, valamint utasként 300 km/h -val száguldhat egy Factory Five GTM-mel.

 

Az edzések és a verseny közti szünetben Gergely Sanyi stuntrider kápráztatta el hátborzongatóan
látványos produkciójával a közönséget. A rövid poros pálya nem éppen stunt bemutatóra való,
de látszólag Sanyit nemhogy aggasztották volna a körülmények, de még ki is használta azokat.
Fotó: Talpai Attila

 

Szegeden közel 60 regisztráló tette próbára magát az autós tanpályán kialakí­tott igen technikás akadálypályán, amit kétszer kellett a lehető legrövidebb idő alatt lábletétel és bójadöntés nélkül teljesí­teni. A nyomvonal garancia volt arra, hogy ne a robogó teljesí­tménye, sokkal inkább a pilóta ügyessége domináljon a végeredményben. A motorpark igen változatos volt, bár a Simsonok domináltak, a Babettától kezdve a japán és olasz robogókon át szinte mindenféle szerkezettel próbálkoztak a fiatalok. A zömében tizenéves versenyzők között rajthoz állt a futam legöregebb robogósa, a 70 éves Stumpf Mihály is, ráadásul egy Magyarországon ritkaságnak számí­tó Honda Little Cub 14-gyel. A mezőny élén végül nagyon szoros harcban a szinte stunt elemeket is alkalmazó, 17 éves Molnár Tamás végzett (egy féléves Motorrevü-előfizetést nyert), ő képviseli a Szegedi fordulón indulókat a budapesti döntőben. Egy-egy negyedéves Motorrevü-előfizetést kapott a második helyezett Balogh György, valamint a bronzérmes Fazekas Imre.

 

Találkozók, rendezvények II. Sava-Putoline Robogó Roadshow és XIV. Szegedi Motorkiállí­tásA Robogó Roadshow közvetlen szomszédságában zajlott a Ghost’s MC szervezésében a
XIV. Szegedi Motorépí­tő Bajnokság. A rendezők itt is gondoltak az utánpótlásra, a legkisebbeket
bábszí­nházzal és legómotor-épí­tő bajnoksággal csalták a nagy vasak közelébe

 

A szervezők segí­tségére a szegedi Kalmár Motor Kft. sietett, a helyi házigazdák amellett, hogy kivették részüket a munkából, minden nevező versenyzőt megajándékoztak.

A következő fordulóra május 17-én, pénteken kerül sor Kiskőrösön, a piactér mellett, az írpád és a Temető utca találkozásánál. Aki kedvet kapott arra, hogy próbára tegye robogós tudását, ott a helye.

További helyszí­nek:
2013. május 17. Kiskőrös
2013. május 24. Pécs
2013. június 1. Mosonmagyaróvár
2013. június 8. Budapest, valamint itt zajlik délután az országos döntő