Kawasaki Z650

A Kawasaki nyugdí­jba küldi az ER-6n-t, szerepét a Z650 veszi át. Úgy tűnik, némi könnyedséggel megfűszerezve továbbviszi a sikeres koncepciót.

A Z650 név nem új, az akkori Z1000 olcsó alternatí­vájaként már 1976-ban is létezett egy négyhengeres ezzel a rövidí­téssel. Ez 2003 óta ismét szerepel a Kawasaki palettáján, azóta viszont hiányzott a Z családhoz szorosan kötődő kis testvér.

 

 

Függöny fel, szí­npadon az új Z650. Mielőtt alaposan szemügyre vennénk, vessünk egy pillantást az Akashiból származó motorkerékpárok legújabb kori történetére. Hosszú évekig nem lehetett megkerülni az ER-6-os modelleket, ha megfizethető kezdő vagy középosztálybeli motorkerékpárt akart vásárolni az ember. Hogy mi a siker receptje? Az olcsó ár mellett mindenekelőtt a bombabiztos, könnyen uralható menettulajdonságok. Ezek alapján nem csoda, hogy különösen az ER-6n a motoros iskolák egyik kedvencévé vált. A másik ok, hogy a nyitottan 72 lóerős kéthengeres lefojtott változata biztonságot nyújtott a kétkerekűek vezetésével még csak éppen ismerkedő kezdőknek, eredeti állapotában viszont a gyakorlott motorosoknak is élvezetes perceket szerzett…

 

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebbszámában olvasható! A lap megtalálható újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!