Katar – Megkezdődött a szezon

Vasárnap megkezdődött a 2009 Gyorsasági Motoros Világbajnokság. Az idénynyitó Katari verseny azonban nem éppen a megszokott forgatókönyv szerint zajlott.

Katarban a verseny ideje alatt hatalmas vihar kerekedett, amiért a 125 kcm-es versenyt idő előtt leintették, a 250 köbcentis kategória pedig késve és rövidí­tett 13 körös versenyre indult. A királykategória versenyét el is halasztották, helyi idő szerint ma este 9 órakor rendezik meg.

125 cm3:

Mindössze 4 körrel a start után a vihar megérkezése miatt le is intették a 125 köbcentisek versenyét, í­gy az éppen élen álló Andrea Iannone nyerte a versenyt. Iannone a harmaik rajtpozí­cióból indult és az első négy körben Julian Simonnal küzdött, aki végül a második lett.


Katar 125 cm3 eredmények:

1. Andrea Iannone

2. Julian Simon

3. Sandro Cortese

4. Pol Espargaro

5. Bradley Smith

250 cm3:

A tavaly Japánban szerzett sérülése után először versenyző Hector Barbera nyerte a 13 körösre rövidí­tett katari versenyt. Meglepetésre a második helyet az a Jules Cluzel szerezte meg a 13 rajtkockából indulva, aki tavaly a 125 kcm-es kategóriában versenyzett, ám egyetlen pontot sem szerzett. A dobogó harmadik fokára a 250 kcm-es kategóriában szintén most debütáló Mike DiMaglio léphetett fel.


Talmácsi Gábor a 6. helyről vágott a versenynek és az első néhány körben az élbolyban motorozott, majd fokozatosan visszaesett, végül a 10. helyen intették le.


Talmácsi Gábor nyilatkozata:

„Az elején néhány körig minden jó volt, de utána nekem jött valaki, és három helyezéssel visszacsúsztam. Ezt követően egy versenyző elesett és majdnem engem is kilökött, úgyhogy le kellett mennem a pályáról, közben megint megelőztek hárman. Utána Debonnal kellett küzdenem, de hatalmasakat fékezett és nem tudtam megelőzni, az előttünk levő boly ezalatt eltávolodott tőlünk. Kicsit csalódott vagyok, mert ha ezek a problémák nincsenek, akkor jobb helyezést érhettem volna el. Mivel pozití­van gondolkodom, í­gy azt mondom a legjobb tí­zben végeztem, és most már a következő versenyre koncentrálok, amely Japánban lesz két hét múlva. Tovább dolgozunk keményen.”

Katar 250cm3 eredmények:

1. Hector Barbera

2. Jules Cluzel

3. Mike Di Maglio

4. Hiroshi Aoyama

5. Raffaele De Rosa

10. Talmácsi Gábor

17. Tóth Imre