Két motoros minden egyes muszlim ellen

Muszlim tüntetést indultak ellehetetlení­teni a motorosok Washingtonba.

Szeptember 11. egyedi dátum: a világon mindenhol ugyanaz jut róla az emberek eszébe, a 2001-es World Trade Center elleni terrortámadás emléke. A világ azóta sokat változott, de a nyugati világ és a muszlim szélsőségesek közötti feszültség egy fikarnyit sem csökkent.

 

 

A tegnapi, látszólag az elhúnytak emlékére szervezett felvonulásnak sokkal inkább célja volt, hogy a patrióta motorosok ellehetetlení­tsék a Washingtonban tüntető muszlimokat, akik a WTC elleni merénylet valós részleteinek feltárását követelik – állí­tásuk szerint nem a muzulmánok, hanem az amerikai kormány felelős a tragédiáért.
Ők a Million Muslim March nevű tüntetésen gyülekeztek, amit a 2 Million Bikers to D.C. Ride megpróbált szabotálni.

A hí­rek szerint a kétmillió motoros nem jött össze – a Facebookon szervezett eseményt ugyan majd 270 000-en kedvelik, de ez ugye távol van az áhí­tott kétmilliótól. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy a muszlim tüntetők még ennek is csak apróbb töredékét vonultatták fel a kií­rt milliónak.
Noha többen több százezer motorosról számoltak be, a legfrissebb hí­rek szerint ez is erős túlzás, de az eseményről készült, az internetet elárasztó videók szerint valóban félelmetes motoros tömeg gyűlt össze.

 

 

A hivatalos nyilatkozat szerint a 2 Million Bikers rendezvény teljesen békés, minden megfélemlí­tési szándék nélkül való volt.