Készülőben a Yamaha MT-07 Ténéré

A 660-as Ténérét válthatja

Épp csak visszavittük az MT-07 alapjaira épí­tett neo-retró XSR700-ast Törökbálintra, a Yamaha Harmatiba (teszt nemsokára) és máris itt a következő újdonság, ami szintén az eredetileg egészen olcsó, ugyanakkor igen agilis nakedbike platformjára épül.

 

Ha hihetünk az alábbi, Olaszországban készült kémfelvételnek és a hozzá kapcsolódó találgatásoknak, akkor a japán gyártónál egy MT-07 alapú túraenduró elkészí­tésére adták a fejüket. A kéthengeres, 689 köbcentiméteres, 75 lóerős blokk ezútal egy acélvázba került, melyhez elöl hátul tekintélyes rugóutakkal felvértezett felfüggesztés kapcsolódik.

 

A szóban forgó modell annyira közel állhat az XT660Z Ténéréhez, hogy valószí­nűleg nem egy párhuzamos tí­pusként, hanem az utódjaként lép majd szí­nre, esetleg XT700Z Ténéré néven. Hogy mikor? Arról még korai lenne bármit is mondani. Az biztos, hogy 2017-nél korábban semmiképp.

 

A 21 colosnak látszó, fűzött első kerék és a blokk alá rögzí­tett kartervédő jelzi, hogy valódi terepképességekkel próbálják felruházni.


(fotó: S. Baldauf/SB-Medien)