Karbon idomok és felnik – rajzokon a Ducati-verő Norton

200 lóerős, V4-es sportmotoron dolgozik a brit gyártó

Úgy fest, a Norton alaposan belehúz a fejlesztésekbe. A patinás vállalattal kapcsolatban nemrég arról adhattunk hí­rt, hogy egy elektromos modell megalkotásán munkálkodik, most pedig itt az újabb érdekesség, egy 200 lóerős sportmotor terve.

 

Ugyan egyelőre még csak rajzok mutatják, hogy mire kell számí­tani, de a Norton vezető formatervezője, Simon Skinner már elárult néhány technikai részletet is. Maga a blokk egy titánium kipufogóval felszerelt, 1200-as V4-es, amit a Ricardo Motorcycles közreműködésével alkotnak meg. A burkolatok pedig műanyag helyett karbonból készülnek. Ennek oka, hogy olyan különleges formákat álmodtak meg, amiket nehéz lenne másból létrehozni.

 

Motorok Norton V4 sportmotor
Kattintson a galériáért!


Emellett tudható, hogy elöl és hátul is teljesen állí­tható (Öhlins) futóműelemek fogják garantálni a megfelelő útartást. Illetve, hogy a hátsó felfüggesztésében egykarú lengővilla köti majd össze a kereket és a vázat.

 

A mostani kilátások szerint kétféle változatban lesz elérhető. A normál kivitel körülbelül 25 000 – 30 000 (átváltva 11 – 13 millió forint), a prémium változat nagyjából 54 000 fontba kerülhet (durván 24 millió forint).