Kaotikus hétvégén van túl Sebestyén Peti

A vasárnapi futamon a 17. helyről rajtolva sikerült megszerezni a 11. pozíciót, ami értékes VB pontokat jelent a bajnokság egyetlen magyar indulója számára!

“A barcelonai pálya teljesen új volt nekünk, én kb 10 éve versenyeztem itt még 125-ben, és 600-assal ez egy eltérő élmény volt. Kicsit több időbe telt most megtalálni a megfelelő beállítást. Év közben már találtunk egy egész jó alapot, ami egyébként viszonylag sajátos. Úgy tűnt Portimaoban és Aragóniában is jól tudott működni, csak finomítani kellett rajta, viszont sajnos valamilyen okból itt Barcelonában egyáltalán nem vált be.

Pénteken közbeszólt egy elektronikai probléma is, a második szabadedzés pedig esőben zajlott, így száraz pályáról alig volt adatunk. A 17. rajt pozíció nagyon megnehezítette a dolgom az elején, de az első körök jók voltak, tudtam előzni, viszont sajnos mire átverekedtem magam a tömegen addigra az eleje már leszakadt és hiába motoroztam olyan köröket mint ők, nagyon nehezen tudtam csak hozzájuk felzárkózni.” – értékelte a teljesítményét Peti.

Október 2-án Franciaországban, Magny-Coursban folytatódik a Supersport-világbajnokság!