Kí­nai motorral járhatnak az amerikai rendőrök

A 135-nél gyorsabb bűnözőket lehetetlen elkapni vele

Kedves olvasóink közül bizonyára akadnak olyanok, akik emlékeznek rá, hogy nagyjából két évvel ezelőtt beszámoltunk az egykori fehérorosz márka, a Minsk feltámadásáról. Ahogy az a legtöbb szoci motor esetében lenni szokott, akkor is kí­nai támogatás – egészen konkréten a Zongshené – kellett a talpra állí­táshoz. Az í­gy megszülető M1nskek pedig egészen ütősek voltak. Főleg a TRX 300i, ami egy, a mai kor szí­nvonalához egészen jól igazodó, olcsó mindenesnek számí­t.

 

Nos, ugyanezt a modellt az amerikai CSC Motorcycles érdemesnek találta arra, hogy a tengerentúlon is forgalmazza. Tegnap pedig bejelentette a vállalat, hogy átment a szükséges vizsgálatokon az USA-ban RX3 néven futó tí­pus rendőrségi kivitele, az RX3-P. Ahogyan annak lennie kell, a 250 köbcentis, folyadékhűtéses, befecskendezéses egységgel hajtott túraendurót villogókkal, szirénával, hangosbeszélővel és minden egyéb fontos felszereléssel ellátták, ami a hatósági munkához szükséges.

 

 

A hatsebességes váltóval felszerelt RX3-P végsebessége óránként mindössze 84 mérföld, tehát nagyjából 135 km/h. Okkal vetődik fel a kérdés tehát, hogy nem lesz-e ez kevés egy tisztességes motorral, vagy kocsival menekülő törvényszegő elkapásához?