Kémfotón a BMW K 1600 Bagger

Legkésőbb 2016 végétől lesz megvásárolható

A Baggerek főként az Egyestül íllamokban népszerűek. Kiindulási alapúk a túragépek, melyekről lekerül minden nélkülözhető idomzat, valamint a középső doboz. Ezeknek köszönhetően laposabb jármű benyomását keltik.

 

A szegmenst egyértelműen a Harley-Davidson uralja, de nemrég a Honda is megpróbált befurakodni. A japán vállalat a Gold Wing génekkel bí­ró F6B-t dobta piacra. Hasonló modellel készül előállni a Moto Guzzi és a BMW is. Előbbit alig néhány napja mutattuk be, utóbbiról pedig most került nyilvánosságra egy kémfotó.

 

 

A The Ride Advice fényképén szereplő BMW K 1600 Bagger burkolatai kellően csonkí­tottak ahhoz, hogy még többet lehessen látni a soros hathengeres erőforrásból. Emiatt az egész motor a K 1600 GTL-nél valamivel karcsúbb hatást kelt. A két kipufogót is jelentősen átszabták a bajor vállalat dizájnerei. A további változtatások közül pedig az előrébb tolt hátsó lábtartók emelhetők ki.

 

A jelenlegi kilátások szerint mi hiába várjuk a Bagger megjelenését. A több mint 90 éves múltra visszatekintő gyártó várhatóan csak a tengerentúlon gördí­ti be a márkakereskedéseibe az újdonságot. Ennek oka, hogy az öreg kontinensen egyelőre nem mutatkozik kellően nagy kereslet ahhoz, hogy megérje itt is árusí­tani.