Kakuszi ídám második hellyel kezdte az idei évet a Hungaroringen

A H-Moto Team fiatal motorversenyzője, Kakuszi ídám számára is elkezdődött az idei szezon, ráadásul a 15 éves motoros a Supersport 300-ban azonnal a dobogó második fokára állhatott fel az országos bajnokság hungaroringi futamán.


Pénteken rendezték meg a hazai gyorsasági motoros bajnokság második fordulóját, melyen a H-Moto Team fiataljai is rajthoz álltak. Kakuszi ídám ebben a szezonban a Supersport 300-as kategóriában versenyez egy vadonatúj Kawasaki Ninja 400-al. A premier jól sikerült ídámnak, ugyanis az időmérőn a harmadik helyet szerezte meg, mí­g a futamon hibátlan versenyzéssel végül a második pozí­cióban intették le, azaz új Kawasakijával rögtön dobogóra állhatott.

„Sikerült hamar összeszoknom a motorommal, hiszen már az első szabadedzésen jobb köridőre voltam képes, mint a tavalyi KTM-mel. Folyamatosan gyorsultam, és a futamon képes voltam konstans köridőkre, ami az egyik fő célom volt ezen a versenyen. Elégedett vagyok a második helyemmel, de ha előrébb szeretnék lépni, akkor rengeteget kell még dolgoznom. Bí­zom abban, hogy amikor legközelebb pályára gurulok, sikerül továbblépnem ezekről az alapokról” – jelentette ki Kakuszi ídám.

Noha akár kettős dobogóról is beszámolhatnánk, sajnos az ezresek között cí­mvédőként szereplő Kovács Bálint számára idő előtt véget ért a futam. A télen a katari bajnokságban többször dobogóra álló motoros ugyanis a második helyről rajtolva végig hatalmas csatát ví­vott riválisával a futamgyőzelemért, sőt, az utolsó kört az élről kezdhette meg, ám két kanyarral a leintés előtt bukott, í­gy a biztos dobogó helyett pont nélkül távozott a Hungaroringről.

„Ez volt az első igazi tesztnapunk idén a Suzukival, ahol több beállí­tást is kipróbálhattunk. Sajnos az elmúlt hetekben keveset motoroztam, és bizony utólag kiderült, hiányoznak ezek a pályán töltött kilométerek. Mind a szabadedzéseken, mind pedig a kvalifikációs edzéseken a második időt értem el, azaz úgy tűnt, a versenyen megtörténhet. Fel is szí­vtam magam, és végig hatalmas harcban voltam a futamgyőzelemért. Az utolsó körnek az első helyen vághattam neki, de a nagy akarás végül az utolsó előtti kanyarban egy versenybalesetet eredményezett, ami miatt nem tudtam befejezni a futamot. Sajnálom, hogy í­gy történt, de készülök tovább az előttem álló feladatokra” – értékelte saját teljesí­tményét a H-Moto Team 17 éves versenyzője.