Kakuszi ídám idén a Supersport 300-ban versenyez!

Nem unatkozik a H-Moto Team gyorsasági motorversenyzője Kakuszi ídám, igaz, ő egyelőre nem a versenypályákon száguldozik, mint csapattársa, a Katarban vitézkedő Kovács Bálint.

A H-Moto Team fiatal motorversenyzője kemény edzőtáboron van túl, hiszen négy napon keresztül kizárólag a fizikai felkészülésen volt a fő hangsúly Tiszakécskén. Az edzéseket vezető Lécz Gergő szerint ídám szeme előtt a napi három edzésen kizárólag az elérendő cél lebegett.


Nem unatkozik a H-Moto Team gyorsasági motorversenyzője Kakuszi ídám, igaz, ő egyelőre nem a versenypályákon száguldozik, mint csapattársa, a Katarban vitézkedő Kovács Bálint. A 15 éves motoros az elmúlt héten az idei év első edzőtáborában készült a 2019-es szezon feladataira. Nem volt egyszerű dolga, hiszen négy napon keresztül Tiszakécskén a korábbi MotoCross-versenyző, Lécz Gergő irányí­tásával naponta háromszor edzett: reggel futás szerepelt a programban, ezt követte az úszás, majd zárásként tornatermi erősí­tés. Persze kell is a fizikális alap, hiszen ídám ebben az évben már nem az ADAC Junior Cup utánpótlás sorozatban fog rajthoz állni, hanem a felnőttek között a Supersport 300-as kategóriában.


Nagyon kemény napokon vagyok túl, de nem tagadom, élveztem az edzőtábor minden pillanatát. Az időjárás nem fogadott minket a kegyeibe, és bizony nem volt egyszerű a mí­nuszokban a jeges úon, földön lefutni az előí­rt távokat. Idén komoly változás lesz a pályafutásomban, hiszen már a felnőtt mezőnyben a Supersport 300-as kategóriában fogok versenyezni. Az már biztos, hogy a magyar bajnokságban rajthoz állok, de arról még zajlanak a tárgyalások, hogy a nemzetközi mezőnyben végül hol indulok. Vélhetően egy új modellel állok majd rajthoz, de erről ennél többet nem mondhatok”– árulta el Kakuszi ídám.

Az edzőtábort vezető Lécz Gergő nagyon elégedett volt ídám hozzáállásával.


„Nagyon szorgalmas volt az első pillanattól kezdve, látszódott rajta, kizárólag az általa megfogalmazott cél elérése lebeg a szeme előtt. Szó nélkül végigcsinálta a felkészülést, és ami még ennél is fontosabb, végig is bí­rta mind fizikailag, mind pedig mentálisan. Kifejezetten a motorozáshoz való felkészülést végeztünk, í­gy bí­zom abban, hogy ídám idei eredményeihez sikerült ezzel a táborral hozzájárulnom” – tette hozzá a korábbi MotoCross-versenyző.