Kakuszi ídám helytállt, de nem került a Red Bull Rookies Cup döntőjébe

A H-Moto Team 15 éves tehetsége rengeteget fejlődött önmagához képest a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának spanyolországi válogatóján.

A H-Moto Team csapatának egyik ifjú tehetsége, Kakuszi ídám az idényben nyújtott teljesí­tményének elismeréseként részt vehetett a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cup-nak a spanyolországi válogatásán. A 15 éves motoros az október 2-4-e között megrendezett válogatáson végig remekül teljesí­tett, ám ennek ellenére nem került be azon kiválasztottak közé, akik jövőre a MotoGP európai versenyein, a világbajnokság betétfutamain bizonyí­thatnak.


A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi ídám egyik nagy álma vált valóra idén azzal, hogy kiderült, őt is meghí­vták az október 2-4-e között megrendezett Red Bull Rookies Cup válogatására. A 15 éves motoros idén már második szezonját teljesí­tette az ADAC Junior Cup sorozatban, ahol folyamatosan pontszerzőként zárt a futamokon. ídám a spanyolországi Guadixben gurult pályára – 100 fiatal tehetséget hí­vtak meg a válogatóra mintegy kétezer jelöltből a világ minden tájáról –, ahol két edzésen bizonyí­thatta egy PreMoto3-as versenygéppel, méltó arra, hogy bekerüljön a legjobbak közé. Noha a fiatal tehetséget elkí­sérő Rizmayer Gábor és Kis Viktória szerint is folyamatosan gyorsult és hibátlanul motorozott a H-Moto Team reménysége, végül nem került be a döntőbe, í­gy nem lesz ott a jövő évi Red Bull Rookies Cup bajnoki mezőnyében, amelynek tagjai 2019-ben a MotoGP mezőnyével együtt, annak betétfutamában állnak majd rajthoz a világbajnokság európai versenyhétvégéin.

ídám nagyon büszke arra, hogy egyáltalán a kiválasztottak közé bekerülhetett, és bí­zik abban, hogy a spanyolországi napok tapasztalatait majd 2019-ben hasznosí­tja egy komoly nemzetközi utánpótlás sorozatban, illetve a felnőtt magyar bajnokságban.

„Fantasztikusan éreztem magam végig, hatalmas élménnyel gazdagodtam ezen a válogatón. Már az nagy szó, hogy a válogatóra bekerülhettem. Guadixben csoportokra osztottak minket, és szigorú időrend alapján teltek a napjaink. A pályára való felmenetel előtt egy megbeszélésen vettünk részt, ahol amellett, hogy elmondták, mik a feladataink, bí­ztattak valamennyiünket. Kétszer motoroztam a pályán, végig jól éreztem magam, és folyamatosan tudtam javí­tani a köridőmön. Ugyan nem jutottam be a döntőbe, de abszolú pozití­van zártam a spanyolországi napokat, rengeteg új tapasztalatot szereztem, amit majd jövőre tudok hasznosí­tani. Köszönöm Rizinek és Wiccának, hogy mellettem álltak és mindenben segí­tettek, valamint a csapatomnak, hogy lehetőséget adnak a versenyzésre” –mondta Kakuszi ídám.