Kakuszi ídám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára!

A H-Moto Team 15 éves tehetsége olyan teljesí­tményt nyújtott idén az ADAC Junior Cup-ban, hogy felfigyeltek rá és eredményeire a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatában.

A H-Moto Team csapata újabb, történetének egyik nagyon fontos állomásához érkezett el, ugyanis a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cup-nak spanyolországi válogatójára bekerült Kakuszi ídám is. A 15 éves motoros már második éve versenyez az ADAC Junior Cup ifjú tehetségei között, ahol rendszeresen pontszerzőként teljesí­t. Az október 2-4-e között megrendezendő válogatáson a világ minden tájáról kiválasztott 100 fiatal motoros közül kerülnek ki a sorozat jövő évi résztvevői, akik a MotoGP betétfutamaként a gyorsaságimotoros világbajnokság európai versenyein szerepelhetnek majd.

A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi ídám egyik nagy álma vált valóra azzal, hogy kiderült, őt is meghí­vták az október 2-4-e között megrendezendő Red Bull Rookies Cup válogatójára. A 15 éves motoros idén már második szezonját teljesí­ti az ADAC Junior Cup sorozatában, ahol folyamatosan pontszerzőként zárt a futamokon. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnyében edződő ídám a spanyolországi Guadixben gurul majd vetélytársaival együtt pályára – összesen 100 fiatal tehetséget hí­vtak meg a válogatóra mintegy kétezer jelöltből a világ minden tájáról –, hogy kiválasszák közülük azokat, akik szerepelhetnek a jövő évi Red Bull Rookies Cup bajnoki mezőnyébe. Összesen maximum 15 ifjú motorost érhet majd a megtiszteltetés, hogy 2019-ben a sorozat tagjaként a Moto GP mezőnyével együtt, annak betétfutamában álljanak rajthoz a világbajnokság európai versenyhétvégéin.

ídám nagyon büszke arra, hogy bekerült a kiválasztottak közé, és izgatottan várja a válogatást, ahol három napon keresztül egy számára ismeretlen pályán, egy teljesen ismeretlen motoron – egy PreMoto3-as versenygéppel – kell bizonyí­tania, hogy ott a helye a legjobbak között.

„Nagyon feldobott a hí­r, hogy ott lehetek a világ egyik legerősebb utánpótlás-sorozat válogatásán. Már az is nagy szó, hogy bekerültem a kiválasztott száz motoros közé. Innentől kezdve csak az a célom, hogy minél jobban felkészüljek a válogatóra, hiszen aki bekerül a bajnokság mezőnyébe, annak egész szezonban ingyen biztosí­tanak mindent a szervezők. Miután a spanyol pályát egyáltalán nem ismerem, í­gy egyrészt különböző youtubos felvételeken ismerkedem az aszfaltcsí­kkal, másrészt komoly mentális és fizikális felkészülést végzek az október eleji válogatóig. Természetesen motorozom is annyit, amennyit csak tudok, és ha sikerül, akkor a válogatón is használandó versenygéppel is szeretnék egyet tesztelni” –mondta Kakuszi ídám.

Természetesen a csapat teljes mellszélességgel ídám mellett áll, és mindenben segí­ti, hogy a lehető legjobb formába érkezzen a spanyolországi Guadixbe. Magán a háromnapos válogatón is segí­tik a 15 éves tehetséget, hiszen ezútal nemcsak mentora, Kis Viktória lesz mellette, hanem a csapat sportigazgatója, a sokszoros vb-pontszerző Rizmayer Gábor is.

„Örülünk neki, hogy kimehetünk a válogatóra, hiszen már a részvételből is sokat tanulhat ídám. Új pálya, új motor és új környezet, valamint az ott tapasztalandó minden tényező segí­ti majd a fejlődésben. Biztos vagyok benne, hogy a legjobbját fogja nyújtani, de majd ott kiderül, mindez mire lehet elég. A motor a Moto3-ban használt versenygépeknél egy kicsit kisebb, de ídám KTM-jénél erősebb, éppen ezért jó lenne, még utazás előtt kipróbálhatna egy ilyet. Mindenesetre végződjön bárhogy ez a megmérettetés, abban biztos vagyok, hogy ídám hatalmas élménnyel fog gazdagodni” – jelentette ki Rizmayer Gábor.