Kövesse a magyar világcsavargót!

30 nap, 18 ország, 13 ezer kilométer – Budapestről indulva Ottó megjárja a kontinens legészakibb és legdélibb pontját is.

Szí­vesen kezdenénk azzal a cikket, hogy Izsó Ottó élete kalandjára készül, de az igazság, hogy fél évig tartó, 47 ezer kilométeres dél-amerikai újához képest szinte csak egy kiruccanás lesz a Budapest-Nordkapp-Gibraltár-Budapest túra.

 

 

A mostani, 13 ezer kilométeres távra a Triumph Budapest támogatásável egy Tiger 800 XC-vel indult. A 30 napra tervezett kirándulás során 18 európai országot érint, Budapestet elhagyva a Balti-tengert keletről kerülve, Finnországon át jut majd el a kontinens legészakibb pontjára, a Nordkappra. Onnan nyugatra fordul, és a Norvég-tenger partját követve, Dánián át végigurul teljes Nyugat-Európán, egészen a Gibraltárig, a legdélebbi csücsökig, aztán hazajön. Pontos terv nincs: “Nagyjából megvan az úvonal, de hogy ténylegesen merre megyek, az úgyis a helyszí­nen dől el.” – mondja. A kérdésre, hogy miért egyedül megy, Ottó válasza nem meglepő. “Szeretek egyedül motorozni, de leginkább az idő az, ami miatt ezútal is egyedül vágok neki az únak: nehéz olyan partnert találni, aki egy motoros túra kedvéért el tudna szakadni ennyi időre teendőitől.”

Tekintve, hogy Európa azért mégsem egy Mongólia, Ottó a gyári, Triumph-os túrakiegészí­tőket leszámí­tva nem készül különleges felszereléssel: “A sisakomba beépí­ttettem egy pár jó minőségű hangszórót, hogy tudjak Mp3-akat hallgatni menet közben, de ezen kí­vül a motorra csak gyári kiegészí­tők kerültek fel, még az északi területeken várható időjárás ellen sem készültem semmilyen fűtött holmival. A jól bevált réteges öltözködés a trükköm.” – mondja.

 

 

Ahogy tavalyi, amerikai gurulása során, Ottó idén is igyekszik megörökí­teni az utazás minden nevezetes állomását és pillanatát: a Facebookon létrehozott rajongói oldalt napi rendszerességgel fogja frissí­teni az ú alatt magyar és angol nyelven, érdemes követni!