Kötelező program BMW-rajongóknak

A 2013. július 5. és 7. között lebonyolí­tásra kerülő 13. BMW Motorrad Napok Garmisch-Partenkirchenben az eddigi legnagyobb rendezvény lesz. A mottója pedig: „A BMW Motorrad 90 éve”. Több, mint 30 ezer motorost várnak a világ minden részéről az eseményre, amin minden a motorozásról szól. Azaz majdnem minden, hiszen azért az új termékek, lélegzetelállí­tó mutatványok, sztárversenyzők, tesztvezetések és érdekességek mellett a vendégek sok-sok buli között is válogathatnak.

A mottónak megfelelően egy 500 m²-es sátorban tekinthetők majd meg a BMW történetének sarokkövei és ritkaságai, a speciális alkalomból pedig ki is sorsolnak egy BMW R 1200 R-t és egy BMW R 1200 RT-t. A régiségek felvonulása a pénteki napon lesz, mí­g a nagy BMW Motorrad konvoj szombaton indul újára, ezen akár más márkájú motorral is részt lehet venni.

 

 

A fő kiállí­tóhelyiségben csak új dolgokat lehet majd megtekinteni: pl. az új R 1200 GS-t és a BMW F 800 GS Adventure-t. De természetesen a kiegészí­tők és pólók, sapkák széles választéka sem marad el.

 

 

Az összes aktuális BMW-modellel végrehajtható tesztvezetés mindig a legnépszerűbb programok között helyezkedik el. Az idei különlegesség az új BMW e-scooter innovatí­v elektromos erőforrásával. Júniustól, online lehet jelentkezni tesztelésre: www.bmw-motorrad.com/probefahrt. Az off-road szerelmesei a BMW Enduro Parkban próbálgathatnak, illetve száguldozhatnak saját motorjaikkal. Még a motorra érvényes jogosí­tvánnyal nem rendelkező is vezethetik a BMW-ket, természetesen biztonságos és ellenőrzött körülmények között.

 

 

A motoros akrobatikáról az itt most először felállí­tott Original Motodrom gondoskodik, ahol igazi profik fogják mutatványaikkal elkápráztatni az érdeklődőket. Például Chris Pfeiffer négyszeres stunt világbajnok.

 

 

A versenymotorozás rajongói a BMW Motorrad Superbike-világbajnokságon szereplő pilótáival találkozhatnak, beszélgethetnek, de lesz custom kiállí­tás és vásár is.

 

 

A programok helyszí­nei mellett 15,000 m²-es, tusolókkal ellátott kempingterületen lehet megszállni, de a kényelmesebbek a hoteleket is választhatják.

Aki többet akar megtudni, itt tájékozódhat.