Körbeért a világon a Ducati jubileumi túrája

Globetrotter 90 – í­gy nevezte el a Ducati azt a világ körüli túrát, amit a vállalat fennállásnak 90. évfordulójára szervezett. A kaland július 4-én indult és 30 000 km megtétele után alig néhány nappal ezelőtt ért végett.

 

Összesen hét szerencsés motoros ülhetett fel a túra járműveként szolgáló Multistrada 1200 Enduróra. Az úvonal érintette Skandináviát, Oroszországot, Japánt, az Egyesült íllamokat és a hí­res Man szigetet.

 

Az utolsó pilóta Timo Schafer volt, aki a Man szigeten vette át a stafétát. A német motoros azzal kezdte, hogy elment Maidstone-be, hogy meglátogassa Paul Smartot, aki 1972-ben megnyerte az Imola 200 versenyt egy széria Ducati 750 GT-vel. Smart ezek után Ducati Scramblere nyergébe pattant és társul szegődött Timo mellé, hogy együtt motorozzanak egészen a Csatorna-alagúig.

 

 

Az ú folytatásaként Timo felkereste a belgiumi Spa versenypályát, majd az Audi múzeumot Ingolstadtban, ahol április 30-ig a Ducati is kiállí­t (More Than Red – Passione Ducati). Ezek után érkezett vissza Olaszországba, ahol tiszteletét tette a monzai pályán. 1956-ban itt nyerte meg a negyedik Motogiro d’Italiát Giuliano Maoggi egy Gran Sport 100-ason. Végül Timo most pénteken gördült be Borgo Panigalébe, a Ducati főhadiszállására, ahol a vállalat vezérigazgatója, Claudio Domenicali fogadta és átvette tőle azt a különleges, kamerával felszerelt fáklyát, amit a Ducati Design Center alkotott és, amit a túra során minden résztvevő vitt magával. Ennek a különlegességnek volt köszönhető, hogy az érdeklődök folyamatosan követhették a nagy jubileumi utazást.

 

Timo Schafer és Claudio Domenicali