Jubileumi Old Motors T.T.

A 10. alkalommal megrendezésre kerülő eseménynek idén is az Agárdi Park Kemping adott otthont.

Az időjárás a lehető legjobb volt a motorosoknak, ragyogó napsugár, de nem volt fullasztó meleg. A hagyományokhoz hí­ven családias jellege volt az eseménynek, mert azoknak sem kellett unatkozni, akik a futamok  alatt a depóban maradtak. Különböző ügyességi megmérettetéssel tehette mindenki próbára saját magát. Az Old Motors Tourist Trophyn nem csak motorosok vehettek rész. Már tavaly is meglepően sokan jelentkeztek kerékpárral a Velencei- tó megkerülésére, idén ez a szám még több lett. Annyira, hogy a kerékpárral indulókat is több kategóriába kellett sorolni.

 

Találkozók, rendezvények Jubileumi Old Motors T.T.

 

Ugyancsak második alkalommal lett megrendezve ezen az eseményen a Pannonia P20-P21 márkatalálkozó, melyre 50 szebbnél szebb kéthengeres Pannonia gyűlt össze. A társrendezőként segí­tő Pannonia MGTSZ minden kedves kéthengerest egy kis ajándékkal fogadott ezen a napon.

 

Találkozók, rendezvények Jubileumi Old Motors T.T.

 

Itt meg kell emlí­teni két „kakukktojást” is. Kiss- Bus Gyula négyhengeresét, amit minden alkalommal kí­váncsi érdeklődők vesznek körül és Tatár Laci gyönyörű P12 motorját, ami annyira szépen meg van csinálva, hogy sok embernek nem is tűnik fel első pillanatban, hogy két P10 blokk van nagyon profin összeépí­tve. Sajnálatos tapasztalat volt az elmúlt évek versenyein, hogy nagyon kis számban, vagy egyáltalán nem volt Danuvia motorkerékpár az indulók között. Idén szerették volna a rendezők, ha ez megváltozna és Danuvia Kupát í­rtak ki nem is sikertelenül, mert nyolc zuglói származású motor indult.

 

Találkozók, rendezvények Jubileumi Old Motors T.T.

 

A szóló motoroknak kií­rt kategóriát is egy Danuvia nyerte meg  Kormos Attilával a nyergében, a második Halmai Mihály egy frissen felújí­tott P21-sel, harmadik pedig a már előbb emlí­tett Tatár Laci barátunk P10-e lett.

 

Találkozók, rendezvények Jubileumi Old Motors T.T.

 

Az oldalkocsis kategóriában Havas László és unokája, Schrödl Balázs állhatott a dobogó tetejére, akik egy gyönyörű Csepel 250-es motorkerékpárral érkeztek a versenyre. A  második helyen ugyancsak egy nagypapa-unoka páros állt: Kendelényi Barnabás és ifj Kendelényi Barnabás vehette át az ezüst érmet. A harmadik helyre pedig Légrádi János barátunk lépett fel ugyancsak egy ifjú családtaggal.

 

Találkozók, rendezvények Jubileumi Old Motors T.T.

 

Az X kategóriába tartozó motoroknál Pálla Szabolcs lett az első, Hellinger Gusztáv a második és Debreczeni László a harmadik. Nagyon sok különdí­j lett kiosztva úgy a szervezőktől, mint a felajánlók részéről. A Pannonia MGTSZ által megszervezett kéthengeres magyar motorok találkozójának résztvevői között is 3 szakmai és 3 közönség  dí­j került kiosztásra.

 

Találkozók, rendezvények Jubileumi Old Motors T.T.

 

Ennek a versenynek a folytatása szeptember elején lesz Herceghalomban, ahova minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. További részletek, kisfilmek itt és itt.