Jól szerepeltek az Enduro Team Hungary versenyzői

Harmadszor rendezték meg a budapesti Superenduro GP-t, a Papp László Sportarénában ezúttal is hétezer fős közönség szurkolt a magyar versenyzőknek, köztük az Enduro Team Hungary színeiben küzdő Zsigovits Norbertnek és Szőke Márknak. Mindketten az összetett dobogós helyeire hajtottak, az első futamon a kategóriájukban a harmadik helyet érték el, az Európa-kupában Liszka Roland az összetett dobogóra is felállhatott. Szőke Márk az Európa-kupa első futamában a harmadik, összetettben az ötödik lett. Zsigovits Nobert összetettben a hatodik helyen zárt Junior kategóriában.

„Nagyon örültem annak, hogy sikerült felkészülni erre a versenyre, a szabadedzésen a leggyorsabb voltam, az időmérőn az ötödik lettem, de nem sokkal maradtam le. Az első futamon próbáltam spórolni, a harmadik lettem, majd a második futamon elég szerencsétlenül alakult a rajt. A verseny közepén elesett előttem az egyik ellenfél, beszorultam és elfáradtam. Próbáltam arra összpontosítani, hogy még nincs vége a versenynek, fájt mindenem, de nagyon örülök, hogy a bajnokságban előrébb léptem, köszönöm szépen mindenkinek a szurkolást” – mondta Szőke Márk.

„Ez nem volt piskóta. Mindent kiadtam magamból, az első futam után majdnem meghaltam, úgyhogy saját magamat kellett nyugalomra inteni, hogy a továbbiakban ne hibázzak. A második és harmadik futam nem úgy sikerült, ahogy az első után reméltem, de a hazai közönség szeretete mindenért kárpótolt. Felülmúlhatatlan érzés volt a szurkolásuk, onnan tudtam, hogy nem leköröztem, hanem előztem, hogy ők őrjöngtek – egy versenyző erről álmodik” – nyilatkozta Zsigovits Norbert.

Fotó: MOTAM