“Jól felkészí­tettük a Suzukit a Man TT-re”

William Dunlop a Tyco Suzuki GSX-R1000 nyergében megszerezte első nemzetközi superbike futamgyőzelmét szombaton, Észak-írországban a North West 200-on.

Igen nehéz, esős körülmények között, kiélezett csatában mindössze fél másodperc döntött a két Dunlop, William és Michael között.  
Dunlop hetedik volt a nyitó, szintén ví­zen lebonyolí­tott supersport futamon, mí­g csapattársa Guy Martin tizenharmadik. A szombati nap második superbike futamán Martin ötödik, Dunlop pedig tizenegyedikként futott be.

 

 

„A körülmények miatt ez mindenki számára egy nehéz nap volt, de nekem örömömre szolgált, hogy megszerezhettem első nemzetközi superbike győzelmemet a Tyco Suzukival. Csak akkor pillantottam meg Michaelt, amikor az utolsó körben a vállam fölött hátranéztem és azt gondoltam „nos ennyi volt”. De a csapatom és én túl sok kemény munkát tettünk bele, hogy csak úgy feladjam.  Hagyott egy kis rést Juniper sikánnál és nem volt olyan kemény féktávon, mint ahogy számí­tottam. A sikánba befelé egy szűk í­vet kellett válasszak, de sikerült átfűznöm és megtartottam az előnyömet a célvonalig. Nem tudom eléggé megköszönni a Tyco Suzuki csapatnak a szezonban eddig nyújtott erőfeszí­téseikért. Valóban első osztályú figyelmet kapok tőlük. Most sokkal jobban várom a TT, mint idáig bármikor” – nyilatkozta Dunlop.

 

 

Guy Martin már a Man TT indulásra készül: „A mai feltételek mindenki számára kemények voltak. Sikerült még több kilométert tenni a gépekbe a TT előtt és William egy nagyszerű supebike győzelmet aratott.  Köztünk szólva azt hiszem, sikerült bebizonyí­tsuk, hogy mind a kicsi GSX-R600-at, mind pedig a superbike-ot jól felkészí­tettük. Most már gyerünk a TT-re.”