Jól áll neki a dakaros külső

Az új Honda Africa Twin az 1000-es túraendurók egyik legjobbjának számí­t. Éppen ezért szí­vesen látunk belőle olyan változatot, ami a CRF450 Rally-ra és a CRF250 Rally-ra hajazva, egy kicsivel közelebb áll a terepes világhoz.

 

A neve Honda Africa Twin Rally és a japán gyártó olasz importőrénél készí­tették. Az idei Motodays kiállí­táson mutatkozott be és a hagyományos váltóval szerelt kivitele 21 490 euróba, tehát nagyjából 6,7 millió forintba kerül.

 

Motorok Honda Africa Twin Rally
Kattintson a képre a galériához!

A széria modellhez képest a Rally közel 7 kg-val kevesebbet nyom a mérlegen. Ezt főként karbon elemeinek és új fejidomának köszönheti. Szintén érdekességnek számí­tanak még az átdolgozott kormánykiflik, a bukócső és a kartervédő. A megfelelő hűtés érdekében robosztusabb radiátorral is ellátták, illetve a sorkettes blokk Termignoni kipufogón keresztül ereszti szabadba az égéstermékeit.

 

Sajnos egyelőre nagyon úgy fest, hogy a dél-európai országon kí­vül máshol nem fogják forgalmazni, de talán abban reménykedhetünk, hogy ha ott elég jók lesznek a visszajelzések, akkor a Hondánál elkészí­tik a gyári Rally változatot is, ami már bárhol kapható lenne.