Jöhet az újabb cseh bajnoki futam!

A H-Moto Team ifjú versenyzői a koronavírusjárvány csökkenését követően gőzerővel készülnek a 2020-as esztendő előttük álló feladataira. Kovács Bálint a NEW2Project csapat motorjával újabb sikeres teszten van túl, és a múltkori dobogós helye után ismét rajthoz áll a cseh bajnokság következő brnói futamán, ahol továbbra is egy Yamaha R1 nyergében versenyez. Csapattársa, Kakuszi Ádám a Slovakiaringen gurult aszfaltra, és a gyakorlás mellett második lett a Főnix Kupa viadalán. Mindketten a július végi, Pannónia Ringen rendezendő Alpok-Adria Bajnokság szezonnyitójára készülnek.

A csapatvezetők közösen úgy döntöttek, hogy az Alpok-Adria Bajnokságban való minél jobb szereplés érdekében a hétvégén ismét rajthoz áll a 18 éves versenyző a cseh bajnokság következő futamán. Bálintra tehát nagyon komoly nemzetközi versenyek várnak az egymást követő hétvégéken, de kell is a komoly felkészülés, hiszen egyre inkább közeledik az újabb világbajnoki próbatétel: az augusztus végi, Le Mans-ban rendezendő 24 órás Endurance vb-futam.

“Nagyon örülök annak is, hogy a hétvégén ismét egy erős nemzetközi mezőnyben állhatok majd rajthoz Brnóban. Jöhet az újabb cseh bajnoki, ahol a cél az újabb dobogó! ” – mondta Bálint