Jó úon jár a Royal Enfield

Nőtt az eladott motorok száma és a jövő még csak most kezdődik.

A Royal Enfield márka igen közel került hozzánk, hiszen az aktuális Motorrevüben a gyár történelméről í­runk mí­g az elmúlt időszakban több bemutatott videó főszereplője is az indiai motorok voltak. Aki lemaradt róluk, az feltétlen nézze meg a Himalájába vagy a Mongóliába elkalauzoló alkotásokat.

Visszatérve a gyár jelenéhez, decemberben 16%-al nőttek az eladási számaik az előző év azonos időszakához képest. A növekedés a helyi és a nemzetközi piacokon egyaránt tettenérhető. Mindez számokban azt jelenti, hogy idén decemberben 9051 darabbal több (65 367 a korábbi 56 316 darabbal szemben ) paripa talált gazdára Indiában, mí­g Európában 519-el több (1 601 a korábbi 1 082 darab helyett) ami viszont 47%-os növekedést jelent. A Royal Enfield ennél is jobb eredményt ért el a teljes gazdasági évre kivetí­tve és a java még csak ezután várható. Az EICMA kiállí­táson Milánóban mutatták be az új 650-es gépeiket, Interceptor 650 és Continental GT 650 néven. Ezeknek a forgalmazása idén tavasszal kezdődik meg Európában í­gy várhatóan tovább fognak emelkedni az eladási számok.

A mark kedvelőinek további jó hí­rt jelenthet a korábban bejelentett új angliai központ létrehozása, ahol a jövőbeli motorok fejlesztése zajlik majd.

Ezeket olvasva hihető, hogy a legendás múlt mellé fényes jövő társul…