Japán irigység

A Yamaha designerei gyönyörű custom csomagot alkottak több modelljükhöz is, azonban ezek csak Japánban lesznek elérhetőek…

A Yamaha Y’s Gear never hallgató házi kiegészí­tő gyártó részlege gyönyörű, ’80-as évek hangulatát idéző csomagokat alkotott az Mt-09-hez, az SCR950-hez és az SR400-hoz, azonban ezek kizárólagosan Japánban lesznek elérhetőek.

A probléma pedig itt kezdődik, hiszen ez az európai szem számára is kedves és kí­vánatos. Ha a háromkerekű Niken-t “ránk szabadí­tották” akkor ezt is illett volna. Az Authentic névre keresztelt alkatrész kupac retró fényezéssel ellátott csere idomokat és egyéb kiegészí­tőket tartalmaz.

Egészen pontosan, az MT-09-nél új sárvédőből, légbevezetőkből, tankból, hűtő takaró- és ülés alatti idomokból áll az alap szett. De még itt sincs feltétlen megállás, hiszen a magnézium szí­nű kerekek, a helyzetjelzős lámpa vagy a három lyukú kipufogó tovább emelheti a motor összképét.

Az SCR950 esetében kicsit szerényebb a lista, ott új tank és oldalsó idomok valamint egy korhű rajtszám matrica adja a stí­lust.

Az SR400-nál szintén a tank, az oldalsó- és ülés takaró idomoknál keresendő az eltérés.

Szerény véleményünk szerint ezek az átalakí­tó szettek Európában is működőképesek lennének…