Jövő hétre olasz akarok lenni

És nem csak azért, mert ott decemberben is jobb idő van, mint nálunk most. Vespa buli lesz, mindennel, mi szem-szájnak ingere, és ebben nincs semmi túlzás.

Ha valaki irigyli a Vespásokat az én vagyok. Bár soha nem volt Vespám, azért a Leader blokkos Piaggio Liberty-mre többször mutatták rá hangos “nézd, egy Vespa” felkiáltással, pedig annak nagy kerekei, hagyományos első futóműve és béna, műanyag idomai voltak. De az olasz robogó hangulatot nagyon adta. Azóta is rendszeresen álmodom olasz robogókkal.

 

 

Mert az elegáns olasz robogóval való közlekedés megédesí­ti a napot, még ha olyan kellemetlenül szürke és latyakos, mint a mai. Én például simán felí­rnám depresszió ellen. Azóta is folyamatosan irigykedek minden Vespásra. Pontosabban minden Vespásra, aki nem köti össze a napi közlekedést a veteránozás nyűgeivel, de ebbe ne is menjünk bele.

A fenti bevezető azért húzódott ilyen hosszúra, mert minden képpen el akartam kerülni az Édes Élet szókapcsolat leí­rását, de sajnos a terv kudarcba fulladt, mert tí­z nap múlva, 2013. szeptember 19-én, jövő hét csütörtökön a Vespa Klub Magyarország fotókiállí­tást szervez a Gellért téri Palack Bor-Tapas Bárban.
Ha önnek van Vespája, kötelező elmenni, mert sok hasonló érdeklődésű társával együtt örülhetnek. Ha pedig nincs, akkor is érdemes.

A rendezvényen nem csak képek lesznek, hanem egyedi motorok, amik a Vespához kapcsolódó különböző stí­lusokat idézik meg, illetve a szervezők különleges í­zekkel készülnek az olasz kultúrára fogékony látogatóknak.
Tehát jöjjön mindenki, aki fogékony a szépre!