Jön a Yamaha MT sorozat legkisebb tagja

Augusztusban érkezik a legkisebb MT. A nyolcadliteres naked bike könnyű városi motor lesz.

A Yamaha szemmel láthatóan teljes MT palettát épí­t. Az óriási V2-es blokkal szerelt MT-01 után érkezett az 660 köbcentis MT-03, majd tavaly robbant a bomba, és bemutatták az őrült száguldásra hangolt három hengeres MT-09-et. Az idén debütált MT-07 már a józanság jegyében született, kéthengeres blokkja és szerényebb megoldásai az ésszerűség felé vitte el a tí­pust. A most bemutatott MT-125 alapjaiban nem újdonság: műszakilag megegyezik a Yamaha R125-tel.

 

 

Azonos az acél Deltabox váz és a 124,7 köbcentis egyhengeres motor. A villaszög azonban laposabb lett, más a tank, az ülés és a kormány, módosí­tották a lábtartók pozí­cióját, í­gy végül sokkal egyenesebb üléspozí­ciót ad ki a legkisebb MT.

 

 

A futómű és a fékek igényesen kidolgozott, minőségi darabok, az első teleszkóp 41 mm-es belsőcső átmérőjű fordí­tott villa – más márkáknál a nagyobb modellek is szerényebb specifikációjú futóművel készülnek. A lassí­tásról elöl 292 mm-es tárcsafék gondoskodik, amibe kétdugattyús, radiálisan rögzí­tett féknyereg harap.

 

 

Az MT-125 teljesí­tménye 14,8 lóerő, maximális nyomatéka 12,2 Nm, ami kellően dinamikusan fogja mozgatni a 138 kilós teletankolt tömegű gépet (szárazon 126 kg a MT-125). A tankja 11,5 literes, vagyis ha háromliteres fogyasztással számolunk, akkor háromszáz kilométer feletti hatótávra számí­thatunk.

 

 

A tí­pus augusztustól lesz kapható, körülbelül 1,3 millió forintos áron.