Jön a következő felvonás

A H-Moto Team 16 éves versenyzője már Dohában várja, hogy folytatódjon a Losail ízsia Bajnokság.

Kovács Bálint újabb ötödik hellyel zárta a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategória második versenyhétvégéjét, í­gy az eddig megszerzett 33 pontjával a hatodik pozí­cióban várja összetettben a hétvégi folytatást. Az újabb duplafutamos versenyen a H-Moto Team fiatal motorosa abban bí­zik, hogy ezútal nem üti ki senki a versenyből – a két héttel ezelőtti második futamban az egyik vetélytársa 170 km/h-s sebességnél kilökte a negyedik helyen száguldó Bálintot -, és folyamatosan gyorsulva végre odaérhet az élmezőnybe.

Nagy lehetőséget kapott Kovács Bálint csapatától azzal, hogy a téli felkészülési időszakban végig versenykörülmények között készülhet fel a 2018-as feladataira. A H-Moto Team fiatalja ugyanis egy egész szezont teljesí­thet a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600 kategóriájában. A 16 éves motoros egy Kawasaki nyergében már két versenyhétvégét teljesí­tett a Losail ízsia Bajnokságban, ahol egy olyan mezőnyben áll összetett hatodik pozí­ciójában az eddig megszerzett 33 pontjával, ahol olyanok találhatóak, mint a korábbi WSBK versenyző, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi. Sajnos Bálint ismételten nem tudott nyugodtan készülni a harmadik fordulóra, ugyanis megint lebetegedett, ám szerencse a szerencsétlenségben, hogy az indulásra már tökéletesen felépült. A csapat sportigazgatójával, Rizmayer Gáborral már meg is érkezett Dohába, í­gy nyert egy plusz napot a teljes regenerációhoz. A H-Moto Team ifjú tehetsége abban bí­zik, hogy képes lesz megismételni a múltkori esése – a két héttel ezelőtti második futamban az egyik vetélytársa 170 km/h-s sebességnél kilökte a negyedik helyen száguldó Bálintot – előtti teljesí­tményét, és végre harcolhat az élmezőnnyel a dobogós helyekért.

„Sajnos sokat nem tudtam edzeni, ugyanis ismét lebetegedtem, í­gy inkább megpróbáltam kipihenni magam. Mivel most sokkal rövidebb idő telt el a múltkori verseny és a mostani között, abban bí­zom, hogy sokkal könnyebben visszarázódom majd a kinti hangulatba. Felkészültnek érzem magam a betegeskedésem ellenére, és abban reménykedem, hogy képes leszek ott folytatni, ahol az esésem előtt abbahagytam. Ha képes leszek ezt elérni, akkor végre az élmezőnnyel is csatázhatok majd. Sikerült egy nappal korábban kiérkeznünk Dohába, és ez elég kell, hogy legyen ahhoz, hogy hozzászokjak a katari klí­mához, és teljes mértékben rákészülhessek a hétvége feladataira” fogalmazott Kovács Bálint.

A bajnokság állása négy futamot követően: 1. Saeed Al Sulaiti 85 pont, 2. Mashel Al Naimi 81 pont, 3. Nasser Al Malki 69 pont, 4. Abdulla Al Qubaisi 56 pont, 5. Fahad Al Sowaidi 46 pont, 6. Kovács Bálint 33 pont

A bajnokság versenynaptára:

1-2. forduló – 2017. december 8-9.

3-4. forduló – 2018. február 2-3.

5-6. forduló – 2018. február 16-17.

7-8. forduló – 2018. március 15-17. (MotoGP szezonnyitó)

9-10. forduló – 2018. április 6-7.